ΑΚΑ: Νεκρός ένας από τους κορυφαίους ράπερ της Νότιας Αφρικής - Τον πυροβόλησαν την ώρα που έφευγε από εστιατόριο

Οι δράστες πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση τον ράπερ και άλλον ένα άνδρα

Ένας από τους κορυφαίους ράπερ της Νότιας Αφρικής, ευρέως γνωστός ως AKA, δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς έξω από ένα εστιατόριο, στην παραλιακή πόλη Durban. Ο Kiernan Forbes σκοτώθηκε μαζί με τον στενό του φίλο, τον σεφ και επιχειρηματία Tebello 'Tibz' Motsoane.

Οι δυο τους πιστεύεται ότι πήγαιναν σε ένα νυχτερινό κέντρο στο πλαίσιο των εορτασμών γενεθλίων του Forbes όταν πυροβολήθηκαν. Τα κίνητρα της δολοφονίας διερευνώνται.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Νετσιούντα, δήλωσε στο BBC ότι ο ράπερ και ο φίλος του πήγαιναν προς το αυτοκίνητό τους όταν τους πλησίασαν δύο ένοπλοι οι οποίοι τους πυροβόλησαν. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή από το σημείο πεζοί. Η αστυνομία είπε ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες για το αν οι δολοφονίες ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος, αλλά είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η μουσική καριέρα του ΑΚΑ

Ο Forbes ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως μέρος του ραπ συγκροτήματος Entity πριν ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του, κερδίζοντας πολλά βραβεία στη Νότια Αφρική για τη μουσική του. Διακρίθηκε επίσης διεθνώς, με πολλές υποψηφιότητες για ένα βραβείο Black Entertainment Television (BET) στις ΗΠΑ και ένα MTV Europe Music Award.

Ώρες πριν από το θάνατό του, ο 35χρονος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επερχόμενο άλμπουμ του, Mass Country, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι γονείς του Forbes αποτίουν φόρο τιμής σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε έναν από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Για εμάς, ο Kiernan Jarryd Forbes ήταν γιος, αδελφός, εγγονός, ανιψιός, ξάδερφος και φίλος, κυρίως πατέρας της αγαπημένης του κόρης Kairo», έγραψαν. «Για πολλούς, ήταν ο AKA, Supa Mega, Bhova και τα πολλά άλλα ονόματα αγάπης με τα οποία τον αποκαλούσαν η λεγεώνα των θαυμαστών του. Ο γιος μας αγαπήθηκε και έδωσε αγάπη σε αντάλλαγμα».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AKA (@akaworldwide)

 

Ο Motsoane, ο οποίος ήταν και πρώην μάνατζερ του ΑΚΑ, έχει χαρακτηριστεί στα social media ως «αληθινός κύριος». Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο και οι πυροβολισμοί όπως αυτοί δεν είναι ασυνήθιστοι. Η φιλανθρωπική οργάνωση Gun Free South Africa, η οποία εργάζεται για τη μείωση της ένοπλης βίας στη χώρα, υπολογίζει ότι 30 άνθρωποι δολοφονούνται στη χώρα με όπλα καθημερινά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ