Σεισμός Τουρκία & Συρία: Ανώνυμος δωρητής έδωσε 30 εκατ. δολ. για τους σεισμόπληκτους – Πακιστανός ο ευεργέτης που ζει στις ΗΠΑ

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Μουράτ Μερκάν, επιβεβαίωσε τη δωρεά

Ένας κάτοικος των ΗΠΑ με καταγωγή από το Πακιστάν δώρισε ανώνυμα 30 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήταν «βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα» που έδωσε ένας ανώνυμος συμπατριώτης του, ο οποίος μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και έκανε τη δωρεά υπέρ των σεισμοπαθών.

Το tweet του Σαρίφ ανέφερε ακόμη: «Τέτοιες σπουδαίες πράξεις φιλανθρωπίας επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να θριαμβεύσει πέρα από τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες».

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Election Post, Μουσταγά Τανγιέρι, έγραψε στο Twitter ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Μουράτ Μερκάν, επιβεβαίωσε τη δωρεά.

Η δωρεά ήρθε επίσης μετά τις εκκλήσεις του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για 77 εκατ. δολάρια προκειμένου να δοθούν μερίδες φαγητού σε τουλάχιστον 590.000 εκτοπισμένους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, περίπου 45.000 από αυτούς τους ανθρώπους ήταν πρόσφυγες και άλλοι 545.000 εκτοπίστηκαν εσωτερικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ