Η Όλγα Κεφαλογιάννη αποχαιρετά τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ - ''Εξαιρετικός επιστήμονας, εκλεκτός γιατρός με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία''

Ο σύζυγός της Μίνως Μάτσας , κατάγεται από τα Ιωάννινα. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, αργά το απόγευμα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Το τελευταίο διάστημα έδωσε άνιση μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε. O καθηγητής Ιατρικής Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος που εξελέγη στην Ελλάδα.

Ο Μωυσής Ελισάφ, γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1954. Οι γονείς του επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος. Κατάφεραν να διαφύγουν στη Μ. Ανατολή, όμως οι οικογένειές τους χάθηκαν. Οι παππούδες οι γιαγιάδες και 10 συγγενείς του δεν επέστρεψαν από το Άουσβιτς και το Μπιρκενάου. Ο πατέρας του είχε κατάστημα µε υφάσματα και η μητέρα του ασχολούνταν µε τα οικιακά.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ - Ο πρώτος Έλληνας Εβραίος δήμαρχος

Δήμαρχος Ιωαννίνων εξελέγη τον Ιούνιο του 2019, ως επικεφαλής τού πολυσυλλεκτικού συνδυασμού «Γιάννενα Νέα Εποχή», τον οποίο πλαισίωσαν στελέχη της Κεντροαριστεράς και της Ν.Δ.

Ο Μωυσής Ελισάφ, διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Επί διετία διετέλεσε, γενικός γραμματέας του Δ.Σ, ενώ για 2 δεκαετίες, ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, θέλησε να τον αποχαιρετήσει, καθώς όπως είναι γνωστό ο σύζυγός της και στιχουργός Μίνως Μάτσας, κατάγεται από τα Ιωάννινα και γνώριζε προσωπικά τον δήμαρχο! 

Συγκεκριμένα έκανε μια ανάρτηση στο instagram της, με την φωοτγραφία των δύο αντρών και έγραψε: '' Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον Μωυσή Ελισάφ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Εξαιρετικός επιστήμονας, εκλεκτός γιατρός με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία. Μια προσωπικότητα που συγκέντρωσε την αποδοχή των πολιτών των Ιωαννίνων, ως ένας ικανός και άξιος δήμαρχος.

Η εκλογή του άλλωστε ως πρώτου Έλληνα Εβραίου δημάρχου στη χώρα μας, αποτύπωσε την καταδίκη των Ελλήνων στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.Πάνω απ’ όλα όμως, αποχαιρετάμε έναν γλυκό και δοτικό άνθρωπο, που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Αιωνία του η μνήμη.(Η φωτογραφία είναι από την τελευταία μας επίσκεψη στα Ιωάννινα τον Οκτώβριο 2022 με αφορμή τον εορτασμό του Yom Kippur)''. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ