"Κωνσταντίνος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων - Ολυμπιονίκης": Τι αναγράφεται στον τάφο του στο Τατόι - Τελείωσε το τρισάγιο (βίντεο)

Δείτε την επιγραφή...

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε, σήμερα (19/02), στο Τατόι, το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για τη συμπλήρωση 40 ημέρων από τον θάνατό του και αποκαλύφθηκε η ταφόπλακα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (18/02) πραγματοποιήθηκε, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος.

Μετά το τρισάγιο αποκαλύφθηκε και ο τάφος με την επιγραφή. 

Δείτε επίσης: Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο ΚΠΙΣΝ παράθεσε καφέ & γεύμα η οικογένεια - Ποιοι πήγαν (φωτό)

Συγκεκριμένα πάνω στον τάφο γράφει «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων», λίγο πιο κάτω τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου και τη λέξη «Ολυμπιονίκης».

«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» αναγράφεται επίσης στην μαρμάρινη πλάκα. Πρόκειται για απόσπασμα από την επιστολή Α' του Αποστόλου Ιωάννου.

Να σημειώσουμε πως ο εκλιπών είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα αγωνιζόμενος για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι
Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο

Ο τρισάγιο τελέστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια του τέως Βασιλιά έφτασε στο Τατόι με τρία μαύρα βανάκια.

 

 

 

 

Στο πρώτο επέβαιναν ο Παύλος με τη σύζυγο του Μαρί Σαντάλ. Στο δεύτερο η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα -Μαρία μαζί με τις αδελφές του Ειρήνη και Σοφία. Στο τρίτο βαν ήταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ