Καλάθι νοικοκυριού: Οριακή μείωση, συγκριτικός πίνακας τιμών ανά σούπερ μάρκετ – Το μέτρο στην 17η εβδομάδα εφαρμογής

Από 864 προϊόντα, 75 παρουσίασαν αύξηση, 97 μείωση, και 692 παρέμειναν σταθερά

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ γνωστοποιεί ότι από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ο πλήρης αναλυτικός συγκριτικός πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο.

Αναλυτικά ο υπουργός αναφέρει:

«17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!»

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε στην πρώτη στήλη το όνομα του super market, στην δεύτερη πόσο κόστιζε το καλάθι την προηγούμενη εβδομάδα, στην τρίτη το κόστος για αυτή την εβδομάδα στην τέταρτη τη διαφορά σε ευρώ (αύξηση ή μείωση με αρνητικό πρόσημο) και στην τελευταία την διαφορά σε ποσοστό (%).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ