Καρναβάλι στην Κοζάνη: Όλα έτοιμα για την μεγαλάλη παρέλαση των 18 αρμάτων - Τι είναι το έθιμο με τους φανούς

Το καλάθι του νοικοκυριού, η ΔΕΗ, το «My Style Rocks» μερικά από τα θέματα των αρμάτων

 

Τα συνεργεία κατασκευής των αρμάτων της καρναβαλικής παρέλασης στην Κοζάνη εργάζονται πυρετωδώς, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την Αποκριά.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν δεκαοκτώ άρματα, με τη θεματογραφία τους να ποικίλλει, από την πολιτική επικαιρότητα, τις …γκάφες των πολιτικών, μέχρι και το ύφος ή τον τρόπο που πολιτεύονται. Αυτά είναι τα θέματα της αιχμή του δόρατος της παραδοσιακής κοζανίτικης σάτιρας.

Οι Κοζανίτες διακρίνονται για το σκωπτικό χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τη σάτιρα.

Έτσι, τα στοιχεία που θα κυριαρχήσουν και φέτος στα θέματα, είναι το καλάθι του νοικοκυριού, η ΔΕΗ, το «My Style Rocks», ο δήμαρχος Κοζάνης, που βρίσκεται πάντα στο κέντρο της σάτιρας, κ.ά.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ομάδες των μεταμφιεσμένων έχουν ολοκληρώσει τις φορεσιές τους, ενώ σημαντική θα είναι φέτος η παρουσία των φανών στην παρέλαση.

 

 

Σύμφωνα με τον Δήμο Κοζάνης, οι ίδιοι εκτιμούν ότι η επί τρία χρόνια απουσία των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει δημιουργήσει ένα ξέσπασμα συναισθημάτων και χαράς των ανθρώπων που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία, με αποκορύφωμα το πολυαναμενόμενο άναμμα των φανών σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Κάθε μέρα ανάβει κι ένας ξεχωριστός φανός στην πόλη, ενώ αμέσως μετά την παρέλαση, θα ανάψουν και οι 15 φανοί, σε όλες τις γειτονιές, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να γίνονται μια παρέα κι όλοι μαζί να χορεύουν και να τραγουδούν γύρω από τη φωτιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ