Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εσείς ξέρετε να καθαρίσετε ένα αυγό; Αν πιστεύετε ναι, σας λέμε ότι κάνετε λάθος – Δείτε πως γίνεται με μία κίνηση (βίντεο)

Με μία κίνηση και χωρίς να αφήσετε τσόφλια

Τη δική της μέθοδο για τον καθαρισμό ενός βραστού αυγού αποκάλυψε μια γυναίκα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με τις γνώμες να διχάζονται.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσει κανείς ένα αυγό. Είτε σιγά-σιγά γεμίζοντας παντού τον τόπο με τσόφλια, είτε ασκώντας πίεση στο αυγό πάνω σε έναν πάγκο ώστε μετά να βγαίνει σχεδόν ενιαίο το τσόφλι, είτε... φυσώντας το.

Μέθοδοι υπάρχουν πολλές, αλλά μια Βρετανίδα μητέρα θέλησε να αποκαλύψει τη δική της, πιστεύοντας μάλιστα πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος.

Το κόλπο για το ξεφλούδισμα του αυγού με ένα κουταλάκι!

«Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τα αυγά έτσι» λέει στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok και στο οποίο δείχνει να παλεύει να ξεφλουδίσει ένα αυγό. Ακολούθως, χτυπά το αυγό στον πάγκο της κουζίνας και προσπαθεί να αφαιρέσει τα τσόφλια με τα δάχτυλά της.

 

 

«Αντ’ αυτού, ξεφλουδίστε το έτσι» λέει καθώς δείχνει τη μέθοδο που προτιμά. Τι ακριβώς κάνει; Χτυπά απαλά το αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού για να σπάσει και στη συνέχεια βάζει ένα κουταλάκι κάτω από το κέλυφος και το σπρώχνει γύρω από ολόκληρο το αυγό, ώστε να το αφαιρέσει με μια κίνηση.

«Σίγουρα θα το δοκιμάσω αυτό» έγραψε μια γυναίκα μόλις είδε το κόλπο της. «Δεν θέλω καν να τα φάω. Θέλω να βράσω ένα εκατομμύριο αυγά μόνο και μόνο για να τα ξεφλουδίσω έτσι» πρόσθεσε ένας άλλος ενθουσιώδης θαυμαστής.

Άλλοι, πάλι, μοιράστηκαν τις δικές τους μεθόδους αποφλοίωσης αυγών, με μια μαμά να λέει ότι, εάν βάλεις το αυγό σε ένα φλιτζάνι και το κουνήσεις απαλά, το κέλυφος φεύγει πολύ εύκολα, ενώ μια άλλη συνέστησε να βάλεις το αυγό σε κρύο νερό για ένα δευτερόλεπτο, μετά να το σπάσεις και να το περάσεις ξανά κάτω από κρύο νερό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ