10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Παν/μιο Κύπρου: Βίαια επίθεση εναντίων οργάνωσης ομοφυλόφιλων (βίντεο)

Τι καταγγέλει η οργάνωση Accept

Σε καταγγελίες για ομοφοβική επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept-ΛΟΑΤΚΙ προχώρησαν τα μέλη της, μετά από την επίθεση από περίπου 10 κουκουλοφόρους, οι οποίοι δεν δίστασαν να επιτεθούν σε ανθρώπους που βρέθηκαν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive, γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης, περίπου δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε χώρο εκδηλώσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου φοιτητική ένωση διεξήγαγε εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένας από αυτούς άρπαξε έναν πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο και περιέλουσε άτομα που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Επίσης, ένας ακόμη από τους δράστες έριξε γροθιά σε έναν 21χρονο που βρισκόταν στην εκδήλωση και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τι καταγγέλλει η οργάνωση Accept



Η οργάνωσή Accept-ΛΟΑΤΚΙ της Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό και ανέφερε μεταξύ άλλων σε κείμενό της στο Facebook: «Η οργάνωσή μας καταγγέλει άγρια ομοφοβική επίθεση από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.Οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, κτύπησαν άτομα, επιτέθηκαν σε φοιτητές κι ομιλητές και πέταγαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους κι έκαναν χειρονομίες. Στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους»

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

 

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της  Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» και διαμήνυσε ότι η οργάνωση δεν φοβάται και συνεχίσει το έργο της.

Καταδικάζει την επίθεση ο Νίκος Χριστοδουλίδης



Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταδικάζοντας την επίθεση κουκουλοφόρων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ