Κοπεγχάγη: Μία γέφυρα-έργο τέχνης - Με μόλις 40 μέτρα μήκος, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών (φωτό & βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το 2015 και η μισή είναι κινητή για τη διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας

Παρά τις μικρές διαστάσεις της, η Circle Bridge είναι εντυπωσιακής ομορφιάς, αποτελεί ωδή στο ναυτιλιακό παρελθόν της δανέζικης πρωτεύουσας.

Όπως προδίδει και το όνομά της πρόκειται για μία κυκλική γέφυρα, ή καλύτερα πέντε κύκλους μικρότερους ή μεγαλύτερους που ενώνονται και δημιουργούν το πέρασμα.

Συνήθως όσο πιο μεγάλη είναι η γέφυρα, τόσο πιο επιβλητική είναι η όψη της και τόσο μεγαλύτερο είναι το δέος που προκαλεί στους ταξιδιώτες.

 

Γέφυρα Circle Bridge στη Δανία

Η συγκεκριμένη αποτελεί εξαίρεση. Η γέφυρα Circle Bridge στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, είναι μόλις 40 μέτρα και αποτελείται από 5 κυκλικά καταστρώματά της που σε επίπεδο σχεδιασμού παραπέμπουν σε πλοία δίπλα σε αποβάθρα.

Συνολικά 118 μεταλλικά καλώδια συγκρατούν τα καταστρώματα, τα οποία, από ψηλά, μοιάζουν με ιστιοφόρα. Η γέφυρα βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πάνω από το νερό και ανοίγει με έναν «κομψό» και διακριτικό τρόπο για την απρόσκοπη διέλευση μικρών πλοίων.

Τα εγκαίνια της Circle Bridge έγιναν τον Αύγουστο του 2015 και έκτοτε η συγκεκριμένη υποδομή έχει καταστήσει ευκολότερες τις μετακινήσεις των πολιτών, συνδέοντας το Christiansbro με την περιοχή Applebyes Plads.

Δανία Κοπεγχάγη Circle Bridge

Πρόκειται για μια κατασκευή που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις, την ίδια ώρα που αποδίδει στους ποδηλάτες έναν πρότυπο χώρο αναψυχής και στους επισκέπτες της πόλης μία εντυπωσιακή υποδομή που μοιάζει με έργο τέχνης, επιτρέποντάς τους, παράλληλα, να θαυμάσουν τα κανάλια.

Το ποδήλατο άλλωστε είναι και το βασικό μέσο μεταφοράς στην Κοπεγχάγη. Δεν είναι τυχαίο το ότι υπάρχουν 600.000 ποδήλατα και μόλις 120.000 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ