Απίστευτο! Πιλότος έκανε στροφή 360 μοιρών - Είδαν όλοι οι επιβάτες το πανέμορφο Βόρειο Σέλας

Μαγικές στιγμές για τους επιβάτες 

Ένας πιλότος σε πτήση της EasyJet έκανε στροφή 360 μοιρών για να επιτρέψει στους επιβάτες να παρακολουθήσουν μια «εκπληκτική οθόνη» των φώτων στο Βόρειο Σέλας, καθώς πετούσε πάνω από το βόρειο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι επιβάτες στην πτήση U21806 από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας προς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ είχαν την ευκαιρία να δουν και να αποθανατίσουν αυτό το εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα, αφού ο πιλότος αποφάσισε να εκτελέσει μια κυκλική στροφή.

Image

Το Σέλας είναι ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους, για αυτό και ονομάζεται επίσης Πολικό Σέλας. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο πόλο αποκαλείται Βόρειο σέλας, ενώ αντίστοιχα όταν παρατηρείται στο Νότιο πόλο αποκαλείται Νότιο σέλας.

Η ελεγχόμενη παράκαμψη στα δυτικά των Νήσων Φερόε διήρκησε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά και συνέβη λίγο μετά τις 8.30μμ, ενώ το Airbus A320 πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων και με περίπου 500 μίλια/ώρα, σύμφωνα με την παρακολούθηση πτήσης Ιστοσελίδα FlightRadar24.com.

Image

Τwitter/Sarah Hitchen

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο πιλότος στην πτήση μας από το Ρέικιαβικ στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ ήταν σε θέση να εκτελέσει έναν ελεγχόμενο ελιγμό προκειμένου να επιτρέψει στους επιβάτες να παρακολουθήσουν μια εκπληκτική εικόνα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της φύσης, το Aurora Borealis», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ένας εκπρόσωπος της EasyJet.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ