Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών - ''Ακούσαμε να λένε υπάρχει σύγχυση στις γραμμές, μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;''

Εθνική τραγωδία.... 

Σε 38 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. 

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης: 3ημερο Εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός: Μεσίστιες οι σημαίες – Τι σηματοδοτεί, πόσες φορές έχει κηρυχθεί στη χώρα 

Τραγωδία στα Τέμπη: Βίντεο που κόβει την ανάσα - «Βγείτε όλοι έξω από το τρένο»

Οι μαρτυρίες των επιβατών που μας συγκλονίζουν 

Μαρτυρίες επιβατών από τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη προκαλούν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με το τι προηγήθηκε του δυστυχήματος.

«Ήταν πολύ… μετωπική μάλλον» ανέφερε ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης που μεταφέρθηκε από το σημείο της σύγκρουσης με λεωφορείο και προσέθεσε στη συνέχεια κάτι που γεννά ερωτήματα για το τι ακριβώς προηγήθηκε της σύγκρουσης.

 

 

«Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»

«Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός "καθυστέρηση μία ώρα" και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».
«Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί, να λένε "μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές!". Στο ένα λεπτό μπαμ!».

 

 

«Πριν τη σύγκρουση των τρένων άκουσα τον μηχανοδηγό να λέει "πάμε και όπου βγει"»

Επιβάτης που κατάφερε να βγει σώος από τα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, περιέγραψε ένα περιστατικό το οποίο δημιουργεί ερωτήματα αναφορικά με το τι προηγήθηκε του δυστυχήματος.

Ο νεαρός επιβάτης είπε πως άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει». Συγκεκριμένα, στη μαρτυρία του ο επιβάτης ανέφερε «το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει "πάμε και όπου βγει", σίγουρα είσαι προϊδεασμένος.

Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών, ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού. Ε, μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν χρονοθετημένα σωστά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ