Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκάρει φοιτητής - ''Πέντε λεπτά πριν την σύγκρουση, ήμουν στο πρώτο βαγόνι, είδα γυναίκα ακρωτηριασμένη''

Ο 20χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά, με γρατζουνιές στο πρόσωπο και μώλωπες μίλησε για την τραγωδία... 

Τις ευχαριστίες του στις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για την τραγωδία.

«Πυροσβέστες και διασώστες, στελέχη του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, της Αυτοδιοίκησης, όπως και τους γιατρούς και υγειονομικούς και τους ψυχολόγους στα νοσοκομεία μας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι οφείλεται μια ειλικρινής απάντηση σε όσους μέσα στον ανείπωτο πόνο τους ρωτούν «γιατί», αναφέρθηκε στην παραίτηση Καραμανλή και είπε πως μεταβατικός υπουργός μέχρι τις εθνικές εκλογές ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής

Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά και ότι θα μείνουμε ενωμένοι και θα δουλέψουμε, ώστε «ποτέ ξανά» να μην ζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Δείτε επίσης:Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: ''Οι ευθύνες θα αποδοθούν, θα δουλέψουμε για αυτό το "ποτέ ξανά - Νέος υπουργός ο Γ. Γεραπετρίτης"

38 επιβεβαιωμένοι νεκροί - Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού

Σε 38 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια στιγμή ανατριχίλα προκαλούν οι ιστορίες των επιζώντων από το τραγικό δυστύχημα .

Ένας 20χρονος φοιτητής από τα Χανιά περιέγραψε στο Flashnews.gr τις στιγμές που βίωσε την ώρα της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων, εξηγώντας πως ο ίδιος σώθηκε από καθαρή τύχη, αφού πέντε λεπτά πριν βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι.

Ο Παντελής Ν. ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού, το οποίο διακρίνεται στις φωτογραφίες να έχει εκτροχιαστεί. Τα δύο πρώτα βαγόνια υπέστησαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της σύγκρουσης.

Ο φοιτητής περιέγραψε τις στιγμές πριν από το δυστύχημα, λέγοντας πως 5 λεπτά πριν είχε πάει στο πρώτο βαγόνι, όπου βρισκόταν το κυλικείο.

«Πήγα να αγοράσω μια σοκολάτα και μάλιστα μίλησα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα» είπε, και περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος.

«Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες! Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά, ευτυχώς, με απορρόφησαν, καθώς δεν υπήρχαν άτομα (δίπλα του). Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ. Εκεί το τρένο σταμάτησε».

«Έμπαιναν καπνοί! Μόνο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα, αφού αυτά, δυστυχώς, έπεσαν πάνω σε επιβάτες που κάθονταν δεξιά και τους τραυμάτισαν».

Ο 20χρονος φοιτητής περιέγραψε και τη στιγμή που αυτός και άλλοι επιβάτες έψαχναν μια έξοδο για να βγουν από το βαγόνι.

«Δεν άνοιγαν οι πόρτες! Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας, είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ!» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ