30χρονος αγνοούμενος για έναν μήνα στο δάσος του Αμαζονίου επέζησε! Έτρωγε έντομα και σκουλήκια, έπινε τα ούρα του

Ο 30χρονος από τη Βολιβία είχε χαθεί από τις 25 Ιανουαρίου και εντοπίστηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης το περασμένο Σάββατο

Ένας άνδρας από τη Βολιβία που αγνοούνταν επί ένα μήνα στο δάσος του Αμαζονίου κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας έντομα και σκουλήκια, μαζεύοντας βρόχινο νερό στις μπότες του και πίνοντας τα ούρα του. 

Ο λόγος για τον 30χρονο Τζόναταν Ακόστα, ο οποίος δήλωσε πως βοηθήθηκε σημαντικά από το γεγονός ότι γνώριζε τεχνικές επιβίωσης

«Βοήθησε πολύ να γνωρίζω τις τεχνικές επιβίωσης: Έπρεπε να καταναλώνω έντομα, να πίνω τα ούρα μου, να τρώω σκουλήκια», δήλωσε ο 30χρονος προσθέτοντας πως δέχθηκε επιθέσεις και από ζώα.

Ο Ακόστα δηλώθηκε ως αγνοούμενος από την οικογένειά του στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε πάει για κυνήγι μαζί με τέσσερις φίλους του στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά χωρίστηκε από την παρέα του στις 25 Ιανουαρίου. Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Αποπροσανατολισμένος, ο Ακόστα είπε ότι περπάτησε περίπου 40 χιλιόμετρα προς αναζήτηση πολιτισμού, αλλά σύντομα ανακάλυψε ότι έκανε κύκλους. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του φέρεται να έχασε 17 κιλά ενώ εξάρθρωσε και τον αστράγαλό του. 

Εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης τη νύχτα, ο άνδρας είπε ότι τον δάγκωσαν διάφορα ζώα. Η αδελφή του δήλωσε ότι ο αδελφός της χρειάστηκε να παλέψει με ένα γουρούνι ενώ μια τίγρη καραδοκούσε εκεί κοντά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων», είπε χαρακτηριστικά ο Ακόστα αφού επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ