Βέλγιο: Νέοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επτά ελληνικών «startups», στις Βρυξέλλες, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών
Νέο επιχειρηματίες που αντιπροσωπεύουν επτά ελληνικά startups (νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες) που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, από την υγεία ως τις τηλεπικοινωνίες, επισκέφθηκαν το τελευταίο τριήμερο τις Βρυξέλλες με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και την αναζήτηση νέων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
της Μαρίας Αρώνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο επιχειρηματίες που αντιπροσωπεύουν επτά ελληνικά startups (νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες) που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, από την υγεία ως τις τηλεπικοινωνίες, επισκέφθηκαν το τελευταίο τριήμερο τις Βρυξέλλες με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και την αναζήτηση νέων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Επίτροπο για θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, Νέιλι Κρους, με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιους για θέματα επιχειρηματικότητας και με Βελγικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των startup επιχειρήσεων.
Κατά τη συνάντησή τους με την Ολλανδή Επίτροπο, οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες συζήτησαν μαζί της για τα εμπόδια που συναντούν και τις δυσκολίες χρηματοδότησης. Η Επίτροπος Κρους μίλησε για τις καινούργιες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων, όπως το "startup Εurope initiative" και το "startup europe partnership" και δεσμεύτηκε να στηρίξει τα ελληνικά startups με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
«Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά startups είναι η έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου, που έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων από την Ελλάδα», εξήγησε ο Μιχάλης Στάγκος, επικεφαλής της ΜΚΟ Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC) με έργο την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένα άλλο βασικό εμπόδιο είναι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξάλλου, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ράπτη, με αφορμή την επίσκεψη των ελληνικών startups στις Βρυξέλλες δήλωσε τα εξής: "Οι νέοι αυτοί άνθρωποι αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα διαθέτει πολύ δυνατά μυαλά που σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ακόμη και στην πιο δύσκολη κρίση που έχουμε γνωρίσει στις μέρες μας, μπορούν να κάνουν θαύματα. Μας κάνουν περήφανους, αλλάζουν την εικόνα της χώρας και αξίζουν όλη τη στήριξή μας. Αποτελούν παράδειγμα και δημιουργούν ελπίδα πως η Ευρώπη μπορεί να επανεπινοήσει μια ζωντανή, ισχυρή όχι μόνο ανταγωνιστική αλλά και δημοκρατική αγορά."
Τα ελληνικά «startups» και τα ονόματα των επιχειρηματιών που επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες είναι τα εξής:
Αντώνης Αργυρός - Mageca
Η Mageca επικεντρώνεται στην Αλληλεπίδραση Ανθρώπου με τον Υπολογιστή (HCI). Στόχο έχει να αγκαλιάσει την επαναστατική αλλαγή που έχει ξεκινήσει και αφορά τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με όλα τα είδη των έξυπνων μηχανών (pc, smartphone, tablet, τηλεόραση κλπ) ώστε η "σχέση" αυτή να είναι απλή, φυσική.
Αθηνά Πίττα- GLOSSOPOLIS
H GLOSSOPOLIS είναι μια ελληνική πλατφόρμα e-learning για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και εισάγει ένα νέο είδος τουρισμού για την αγορά, τον Γλωσσικό Τουρισμό. Οι τουρίστες μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και αφού προπληρώσουν, θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από μαθήματα ελληνικής γλώσσας μέσω βίντεο που θα τους βοηθούν να μιλούν τη γλώσσα, ενώ εξοικειώνονται με την κουλτούρα, λίγο πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Μιχαήλ Συνοδινός - poSEAdon
To poSEAdon είναι ένα πρόγραμμα στον τομέα του Τουρισμού που απλοποιεί τη ζωή των θαλάσσιων ταξιδιωτών. Με τη χρήση της τεχνολογίας Augmented Reality, το poSEAdon ενισχύει τον προσανατολισμό τους και την ικανότητα ναυσιπλοΐας στη θάλασσα.
Δημήτρης Κούστας- Holic
Το Holic είναι ένας τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων από ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα με στόχο την επίτευξη συνεργασιών και συμπράξεων.
Νίκος Καβούνης - Oinovation
Το Oinovation γεννήθηκε από το πάθος για τα ελληνικά κρασιά και έχει στόχο να παρουσιάσει στον κόσμο τις γηγενείς ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών. Το όνομα της εταιρείας αντανακλά το όραμά μας να παρουσιάσουμε τον ελάχιστα γνωστό αλλά και εξαιρετικό κόσμο του Ελληνικού κρασιού με καινοτόμους τρόπους.
Γιώργος Θεοχαρόπουλος - TomoTECH
Η ομάδα TomoTECH επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας πλατφόρμας λογισμικού που εκτελεί μία τρισδιάστατη χαρτογράφηση των νευρικών ινών της λευκής ουσίας του ανθρώπινου εγκεφάλου επεξεργάζοντας τις εικόνες που λαμβάνονται από τις εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας.
Χαράλαμπος Μιχαηλίδης - Respi
Στοχεύει στους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Με ένα σπιρόμετρο το οποίο συνδέεται με τα smartphone επιτρέπει στους ασθενείς να προβαίνουν στις δικές τους σπιρομετρήσεις. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αναλύονται από το smartphone και κοινοποιούνται στον ασθενή και στον θεράποντα ιατρό του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr