Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια άπαιχτη συνταγή που μυρίζει... Ασία - Ramen με πανσέτα

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του σεφ... 

Συστατικά

Για τον ζωμό

1500 γρ. νερό

50 γρ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. πάστα miso

1 κ.γ. σάλτσα worcestershire

2 σκ. σκόρδο

30 γρ. τζίντζερ

1 κύβο κότας

Για την πανσέτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. πανσέτα

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

375 γρ. νουντλς, αβγού

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. καλαμπόκι , από κονσέρβα

2 αβγά, βρασμένα

1/4 ματσάκι κόλιανδρο

20 γρ. σουσάμι, λευκό

20 γρ. σουσάμι, μαύρο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον ζωμό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το miso, την Worcestershire sauce, τα σκόρδα, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες, τον κύβο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Για την πανσέτα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε στις πανσέτες αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με 100 γρ. από τον ζωμό και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε τα noodles στον ζωμό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν τα noodles χρειάζεται να μουλιάσουν τότε αφαιρούμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι. Σουρώνουμε και βάζουμε τον ζωμό ξανά στην κατσαρόλα.

Μοιράζουμε τα noodles σε δύο πιάτα, βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το καλαμπόκι και τα αβγά κομμένα στη μέση. Τα αβγά τα έχουμε για 4 ½ λεπτά ώστε να μην είναι τελείως σφιχτά μέσα.

Κόβουμε τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες και τις μοιράζουμε στα πιάτα.

Βάζουμε τον κόλιανδρο, το σουσάμι, 3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ