Ελβετικό πλωτό σαλέ πουλιέται 3,5 εκατ. λίρες- Μία έπαυλη μέσα στον ποταμό Τάμεση

Δείτε το εσωτερικό του σαλέ

Ένα αυθεντικό ελβετικό σαλέ του 19ου αιώνα με θέα στο ποτάμι, το οποίο στάλθηκε στο δυτικό Λονδίνο και ξαναχτίστηκε το 1882, πωλείται για 3,5 εκατομμύρια £.


twitter

Το μοναδικό κτήμα τεσσάρων υπνοδωματίων στο Richmond-upon-Thames, διαθέτει καταλύματα σε πέντε ορόφους, αίθουσα κινηματογράφου, γραφικούς κήπους και θέα στο Bushy Park.

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το βασιλικό παλάτι του Χάμπτον Κορτ - κάποτε κατοικία του Ερρίκου VIII - και εκτείνεται σε ένα στρέμμα γης.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει μια όμορφη βεράντα με θέα στον ποταμό Τάμεση - και σε ένα σημείο της ιστορίας του είχε ακόμη και μια εσωτερική παραλία.

Το Σαλέ στο Hampton Court στάλθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ελβετία το 1882 για χρήση ως ιστιοπλοϊκό.

Αλλά το ακίνητο έχει μετατραπεί από τότε σε ένα μοναδικό οικογενειακό σπίτι με δικό του σκάφος, αυλή και έκταση για πολλά σκάφη.

Ακριβώς έξω από τη βεράντα στον πρώτο όροφο υπάρχει μια ευρύχωρη τραπεζαρία που οδηγεί σε μια κουζίνα και αίθουσα πρωινού.

Στο ισόγειο του ακινήτου, το κεντρικό σαλόνι συνοδεύεται από ένα δωμάτιο κήπου, στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μέσω εσωτερικής γέφυρας στο κάτω ισόγειο και παρέχει πρόσβαση στους εκτεταμένους κήπους δίπλα στο ποτάμι.

Μια επιπλέον αίθουσα υποδοχής μπορεί να βρεθεί στο υπόγειο του σαλέ - μαζί με μια αίθουσα κινηματογράφου.

Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του ακινήτου, το οποίο διαθέτει τρία μπάνια, και το κυρίως υπνοδωμάτιο έχει ακόμη και μπαλκόνι.

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από μια αποβάθρα οδηγεί σε διαμορφωμένους κήπους, πιο πέρα είναι η άκρη του ποταμού και τα «δαχτυλίδια» του κτήματος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δένουν βάρκες κατά μήκος του ποταμού.

Το σπίτι είχε επίσης μια θερμαινόμενη «εσωτερική παραλία», η οποία αφαιρέθηκε.

Το Hampton Court Village απέχει μόλις μισή ώρα από το κατάλυμα και διαθέτει διάφορα μπαρ, καφέ, μπουτίκ και εστιατόρια, όπως και το μεγαλύτερο Kingston upon Thames, το οποίο απέχει 1,4 μίλια.

Το σαλέ έχει επίσης θέα στο γραφικό Bushy Park, με το Hampton Court Palace σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Παλαιότερα ανήκε στον εκατομμυριούχο μεγιστάνα των πλωτών κατοικιών Myck Djurberg.

Το ακίνητο υψηλού προφίλ διατίθεται τώρα στην αγορά σε τιμή πώλησης 3,5 εκατομμυρίων λιρών, με το UK Sotheby's International Realty.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ