Αγλαΐα Κυρίτση : το πρόσωπο της ΕΡΤ στα «ιστορικά» & τελευταία δελτία ειδήσεων στο προαύλιο του ραδιομεγάρου - Μια καλή δημοσιογράφος πάει για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Η δημοσιογράφος  Αγλαΐα Κυρίτση θα είναι η υποψήφια περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίου. Σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά της.

Η δημοσιογράφος  Αγλαΐα Κυρίτση θα είναι η υποψήφια περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίου. Σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά της.



Η Αγλαΐα Κυρίτση είχε παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων στον υπαίθριο χώρο του ραδιομεγάρου, όταν τα ΜΑΤ  μπήκαν στον εσωτερικό χώρο
Στην ΕΡΤ παρουσίαζε δελτία ειδήσεων. Ανήκε στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και δέχτηκε αμέσως όταν ο κ. Τσίπρας της πρότεινε να είναι υποψήφια Περιφεριάρχης.



Έχει σπουδάσει αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών από την οποία και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου "Λίαν Καλώς"
Έχει κάνει Μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο και αποφοίτησε με βαθμό "Αριστα"
Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.




Η Μαριάνα Τζάντζή είχε γράψει στο lesvosnews.net για την Αγλαΐα Κυρίτση:

Ελάχιστα γνωρίζουµε για την προσωπική ζωή της ΑγλαÀας Κυρίτση, σε αντίθεση µε ό,τι συµβαίνει µε άλλες τηλεπαρουσιάστριες που οι γάµοι, τα διαζύγια ή οι διακοπές τους απασχολούν τα κουτσοµπολίστικά έντυπα και εκποµπές. Γνωρίζουµε όµως ότι εδώ και πέντε µήνες αγωνιζόταν «και αυτή» µέρα-νύχτα όχι απλώς για να µη χάσει τη θέση εργασίας της αλλά για την ίδια τη δηµοκρατία που ποδοπατήθηκε βάναυσα µε το πρώτο και το δεύτερο «µαύρο». Είναι µία ανάµεσα σε εκατοντάδες εργαζόµενους της ΕΡΤ, γνωστούς και άγνωστούς µας άνδρες και γυναίκες, που επί 150 µέρες στάθηκαν όρθιοι σαν δηµιουργικοί παραγωγοί και όχι απλώς σαν διαµαρτυρόµενοι απολυµένοι.
Ο ηρωισµός αυτής της δηµοσιογράφου, όπως και των «ανωνύµων» της ΕΡΤ, δεν ήταν στιγµιαίος, προϊόν µιας παροδικής συλλογικής έξαρσης. Η σταθερότητα, η επιµονή, η εντυπωσιακή αυτοκυριαρχία της εκδηλώνονταν και στις δύσκολες µέρες, όταν το πρώτο κύµα της συµπαράστασης των «απέξω» στους εργαζόµενους της ΕΡΤ είχε ξεθυµάνει.



Στο Διαδίκτυο διαβάζουµε το βιογραφικό του πατέρα της, του ηπειρώτη Λάζαρου Κυρίτση, που στα χρόνια της Κατοχής διέκοψε τις σπουδές του στη Νοµική Αθηνών για να πολεµήσει µε τον ΕΛΑΣ. Μακρονησιώτης, καταδικασµένος έξι χρόνια φυλακή επί χούντας, εξακολουθεί να αγωνίζεται και στη Μεταπολίτευση, ακόµα και στα βαθιά γεράµατα. Να λοιπόν που τίποτα δεν πάει χαµένο…
Το ήθος που έδειξε η Αγλαϊα Κυρίτση δεν είναι µόνο µια προσωπική αρετή αλλά και µια συλλογική κατάκτηση.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ