Μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023: Οι νέες τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα & χρώματα μαλλιών

Πάρτε ιδέες και ήρθε η ώρα για.... ανανέωση...

Η σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 μόλις ξεκίνησε και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ανανέωση του look μας. Όσον αφορά τις νέες τάσεις στα μαλλιά, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

Μια από τις πιο ριζικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην εμφάνισή μας είναι ένα νέο κούρεμα, βασισμένο στα νέα trends. Για όσες όμως προτιμούν να δοκιμάσουν μια αλλαγή που δεν έχει τόσο μόνιμο χαρακτήρα, υπάρχουν πολλά trendy χτενίσματα που προτείνουν οι κορυφαίοι hair stylists και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας.

Η νέα σεζόν φέρνει επίσης μια σειρά από τα επικρατέστερα χρώματα μαλλιών αλλά και τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο από τις ενημερωμένες γυναίκες της μόδας.

Είτε λοιπόν αναζητάτε ένα ολοκαίνουργιο look ή μια διακριτική ανανέωση στα μαλλιά σας, τα trends για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 έχουν κάτι που θα καλύψει κάθε γούστο.

Τα κορυφαία χρώματα στα μαλλιά για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και αυτή οι διάσημοι hair colorists των οίκων μόδας παρουσίασαν τις επικρατέστερες βαφές μαλλιών. Μεταξύ αυτών θα δούμε κλασικές, φυσικές και διαχρονικές αποχρώσεις, αλλά και τις πιο ιδιαίτερες και χρωματιστές.

Χάλκινο

Χάλκινο χρώμα στα μαλλιά
Photo: @romeufelipe

Το θερμό αυτό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά παραμένει μια από τις δημοφιλείς ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές αποχρώσεις. Αυτό έδειξαν και οι οίκοι Prada, Missoni και Philosophy.

Μάλιστα αποτελεί μια έντονη βαφή που ταιριάζει απόλυτα στη μετάβαση από τον μουντό χειμωνιάτικο καιρό στον πιο θερμό και φωτεινό ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό.

Το χάλκινο χρώμα στα μαλλιά προσθέτει διάσταση και κάνει το look σας άκρως εντυπωσιακό.

Σκούρο καστανό

Σκούρο καστανό στα μαλλιά
Photo: @romeufelipe

Κλασικό και αγαπημένο, το καστανό χρώμα παραμένει στην κορυφή των τάσεων για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Πρόκειται για μια απόχρωση φυσική με θερμούς, αλλά και ψυχρούς τόνους που αναδεικνύει τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν λαμπερά και όμορφα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους haircolorists των οίκων Chanel, Prabal Gurung και Simone Rocha.

Μαύρο

Μαύρα μαλλιά

Και βέβαια από τις τάσεις στα χρώματα μαλλιών δεν λείπει το διαχρονικό μαύρο. Ιδανικό για όσες λατρεύουν τις σκούρες αποχρώσεις, ακόμη κι αν ο καιρός έχει ζεστάνει.

Κι αν το τελείως μαύρο σας ξενίζει, μπορείτε να δοκιμάσετε να το απογειώσετε με μερικές κόκκινες ανταύγειες.

Έντονα χρώματα

Έντονα χρώματα στα μαλλιά
Photo: @hirohair

Οι ιδιαίτεροι χρωματισμοί των μαλλιών επιστρέφουν στη μόδα με τις παστέλ αποχρώσεις, όπως το ροζ, πράσινο, γαλάζιο, μωβ κλπ να πρωταγωνιστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος Halpern παρουσίασε όμορφα χτενίσματα με όγκο, εμπνευσμένα από την δεκαετία των 70’s σε αποχρώσεις του ροζ. Ενώ οι ειδικοί του Prabal Gurung χρησιμοποίησαν παστέλ περούκες.

Οι haircolorists του οίκου Diesel παρουσίασαν καρέ κουρέματα με διχρωμίες και έντονες μύτες.

Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κουρέματα που θα ξεχωρίσουν το 2023

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να ανανεώσετε την εικόνα σας χωρίς να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, μια όμορφη ιδέα είναι και το κούρεμα.

Φιλάρισμα σε κοντά και μακριά μαλλιά, αφέλειες, αλλά και μια απλή αλλαγή της χωρίστρας είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που θα σας ανανεώσουν σύμφωνα με τους ειδικούς. Δείτε αναλυτικότερα ποια κουρέματα πρότειναν για τη σεζόν και βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Πλάγια χωρίστρα

Πλάγια χωρίστρα
Photo: @maryphillips

Η μικρή αυτή λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν εντυπωσιακά επιστρέφει δυναμικά στις κορυφαίες τάσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023.

Διάσημοι οίκοι μόδας όπως οι Loewe, Vivetta και Alessandra Rich παρουσίασαν μια σειρά από πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Ίσια, σγουρά, αλλά και με όγκο μαλλιά μπορούν κάλλιστα να αναδειχθούν και να απογειωθούν με μια χωρίστρα στο πλάι.

Το απλό αυτό χτένισμα που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα και στο σπίτι, θα σας δώσει την ευκαιρία να λάμψετε χωρίς κόπο και δίχως τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Κοντό καρέ / French bob

Κοντό καρέ
Photo: @taylorlashae

Για ακόμη μια σεζόν το bob παραμένει στην κορυφή των επιλογών μας. Σε κλασσική blunt γραμμή, αλλά και σε επιμελώς ατημέλητο όπως το γαλλικό, το καρέ θα πρωταγωνιστήσει.

Το κομψό αυτό και διαχρονικό κούρεμα ταιριάζει σε όλες, καθώς διαθέτει μια τεράστια γκάμα παραλλαγών σε μήκος, αλλά και στυλ κοψίματος (φιλάρισμα, φράντζα, αφέλειες κλπ).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους οίκους μόδας Ulla Jonhson και Isabel Marant, αλλά και από πολλούς ακόμη.

Φιλαριστά μαλλιά και layers

Φιλαριστά μαλλιά
Photo: @chadwoodhair

Τα διάφορα επίπεδα στα μαλλιά θα συνεχίσουν να αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση ανανέωσης και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023. Σε κοντά, μεσαία ή μακριά δεν έχει σημασία, καθώς τα layers πέρα από όμορφο στυλ προσθέτουν στο χτένισμα μας υπέροχη κίνηση και πλούσιο όγκο.

Το ποσοστό φιλαρίσματος ποικίλει ανάλογα με το γούστο, τον τύπο του μαλλιού, αλλά και το κούρεμα γενικότερα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το butterfly cut, τα octopus hair, αλλά και τα layers σε μακριά μαλλιά.

Mixie

Mixie
Photo: @salsalhair

Ο συνδυασμός του μοντέρνου mullet που αποπνέει έναν ρετρό αέρα και του διαχρονικού pixie δημιούργησε ένα ξεχωριστό trendy κούρεμα που θα αποτελέσει μεγάλη τάση για τη σεζόν.

Το έντονο φιλάρισμα με το κοντό μαλλί μπροστά και το πιο μακρύ στο πίσω μέρος μπορεί να σας χαρίσει μια ιδιαίτερη και στυλάτη ανανέωση, αρκεί να το τολμήσετε.

Curtain / Wednesday bangs

Curtain bangs
Photo: @romeufelipe

Οι αφέλειες αποτελούν μια λεπτομέρεια που μπορεί να απογειώσει ακόμη και το πιο απλό κούρεμα. Το στυλ όμως που αυτή την περίοδο θα ξεχωρίσει είναι οι curtain bangs, οι οποίες ταιριάζουν σε όλες.

Το χώρισμα που διαθέτουν στη μέση τους, δημιουργεί ένα ξεχωριστό λουκ στα μαλλιά, ενώ το μήκος τους δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μέχρι τα φρύδια, αφού και η μακριά τους εκδοχή είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Η ονομασία τους και ως Wednesday bangs οφείλεται φυσικά στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του Netflix, αφού η πρωταγωνίστρια αποθέωσε τη συγκεκριμένη τάση.

Πολύ μακριά μαλλιά

Πολύ μακριά μαλλιά
Photo: @justinemarjan

Για όσες λατρεύουν το μήκος στα μαλλιά ιδανικά για την περίοδο αυτή θα είναι τα πολύ μακριά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό κούρεμα με ενιαίο μήκος ή να προσθέσετε layers (μύτες και φιλάρισμα γενικά) δίνοντας έτσι στο χτένισμα σας περισσότερο στυλ, όγκο και κίνηση.

Κι αν θέλετε να χαρίσετε στα μαλλιά σας ακόμη πιο trendy look, μπορείτε να δοκιμάσετε τις curtain bangs ή οποιοδήποτε άλλο στυλ σε αφέλειες σας αρέσει.

Butterfly cut

Butterfly cut
Photo: @matildadjerf

Ιδανικό τόσο για μεσαία, όσο και για μακριά μαλλιά, το διαχρονικό αυτό κούρεμα με τα έντονα layers και τις μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, θα αποτελέσει και τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 μια από τις κορυφαίες επιλογές για κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα με το στυλ και την ηλικία της.

Πρόκειται για ένα κούρεμα με πλούσιο όγκο και κίνηση που δείχνει εκπληκτικό τόσο σε ίσια, όσο και σε χτενισμένα με μπούκλες μαλλιά.

Top χτενίσματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023

Μια ακόμη ιδέα για να αλλάξετε την εικόνα σας αυτή την περίοδο χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ριζικές αλλαγές είναι τα χτενίσματα.

Αντί λοιπόν να παραμείνετε στις κλασικές και διαχρονικές σας επιλογές, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο που ίσως να σας δώσει αυτή τη μικρή ανανέωση που κάθε γυναίκα χρειάζεται κάθε τόσο.

Πλούσιος όγκος στα μαλλιά

Πλούσιος όγκος στα μαλλιά
Photo: @salsalhair

Πιασμένα ψηλά ή λιτά, τα μαλλιά με πλούσιο όγκο στις ρίζες, αλλά και στο μήκος τους θα αποτελέσουν μεγάλη τάση για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023.

Για να το πετύχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρόλεϊ, να στεγνώσετε τα μαλλιά σας ανάποδα ή να δοκιμάσετε το κρεπάρισμα.

Οίκοι μόδας όπως οι Halpern, Prabal Gurung, Victoria’s Secret και Tom Ford είναι μόνο μερικοί από αυτούς που το παρουσίασαν.

Wet hair look

Wet hair look
Photo: @nikki_makeup

Από τα chic, beachy χτενίσματα με «υγρά» μαλλιά μέχρι τα punky style, οι επιλογές για trendy ανοιξιάτικα / καλοκαιρινά χτενίσματα είναι αμέτρητες.

Τα sleek hair φάνηκε πως ήταν η πιο δημοφιλής πρόταση των διάσημων hairstylists, είτε μιλάμε για κολλημένα στο κεφάλι μαλλιά, όπως αυτά του οίκου Erdem ή τραβηγμένα προς τα πίσω με πλούσιο όγκο σαν αυτά της Victoria Beckham και του Badgley Mischka.

Χτενισμένες άκρες προς τα έξω

Χτενισμένες άκρες προς τα έξω
Photo: @justinemarjan

Μια ακόμη ρετρό και πολύ κομψή επιλογή για να χτενίσετε τα μαλλιά σας την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023.

Θυμίζοντας κάτι από τις δεκαετίες των 90s και 00s, τα χτενίσματα με τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω προσφέρουν στυλ σε κάθε γυναίκα. Ο οίκος Vivetta παρουσίασε το συγκεκριμένο hairstyle με ιδιαίτερο ζήλο.

Sleek updos και μοντέρνοι χαμηλοί κότσοι

Sleek updos και μοντέρνοι χαμηλοί κότσοι
Photo: @instabraid

Χαμηλά sleek σινιόν όπως στις πασαρέλες των οίκων Christian Dior, Roberto Cavalli και Carolina Herrera, αλλά και οι ψηλοί κότσοι με τραβηγμένα πίσω τα μαλλιά των Jason Wu και Michael Kors, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της συγκεκριμένης τάσης, αναφέρει το beautetinkyriaki

Εξίσου όμως όμορφα sleek χτενίσματα, ιδανικά ακόμη και για γάμο, είδαμε και από τους Carolina Herrera, Naeem Khan, Giorgio Armani και Etro.

Πλεξούδες και πλεξουδάκια

Πλεξούδες και πλεξουδάκια
Photo: @amandaleehair

Ακόμη ένα διαχρονικό χτένισμα με πολλές εκδοχές που παραμένει στην κορυφή των τάσεων για τα μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 είναι και οι πλεξούδες.

Είτε μιλάμε για διακριτικά και πολλές φορές με boho διάθεση baby braids, όπως αυτά που είδαμε στις πασαρέλες των Adeam, Dilara Findikoglu και Blumarine, ή για χαμηλά κοτσιδάκια με πλεξουδάκια όπως αυτά του Christian Dior, το αποτέλεσμα είναι εξίσου trendy.

Επίσης, τάση θα είναι και οι μεγαλύτερες πλεξούδες σαν κι αυτές που είδαμε στον οίκο Etro.

Επιμελώς ατημέλητο look

Επιμελώς ατημέλητο look
Photo: @salsalhair

Το λεγόμενο bedhead hair, δηλαδή το χτένισμα που θυμίζει τα μαλλιά μας όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, θα αποτελέσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα και γρήγορη πρόταση για τη σεζόν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να το πετύχετε.

Ανάλαφρες μπούκλες που μοιάζουν σα να έχουν φτιαχτεί 2-3 μέρες πριν, ελαφρώς άλουστα μαλλιά, φυσικό look και όλα όσα παραπέμπουν στο «αγουροξυπνημένο styling» είναι τάση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους διάσημους οίκους Fendi, Sportmax και Blumarine.

Χαμηλή αλογοουρά

Χαμηλή αλογοουρά
Photo: @missysueblog

Το κομψό, εύκολο και στυλάτο αυτό χτένισμα που ταιριάζει τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά, θα είναι στην κορυφή των επιλογών μας και αυτή την Άνοιξη / Καλοκαίρι. Αυτό έδειξαν και οι ειδικοί στις πασαρέλες των οίκων Paul & Joe, Giorgio Armani, Vivetta, Roberto Cavalli, Alessandra Rich, Miu Miu και Chanel.

Με τα μαλλιά τραβηγμένα όλα πίσω, χωρίστρα στη μέση ή το πλάι, η χαμηλή αλογοουρά είναι εξίσου εντυπωσιακή. Κι αν μάλιστα συνδυαστεί και με το wet hair look που επίσης είναι μεγάλη τάση για τη σεζόν, το αποτέλεσμα θα είναι super trendy.

Η προσθήκη μιας μπαρέτας, μιας κορδέλας, μιας στέκας ή κάποιου όμορφου αξεσουάρ μαλλιών, μπορεί να απογειώσει ακόμη περισσότερο το απλό κατά τα άλλα χτένισμα.

Τα αξεσουάρ μαλλιών που θα φορεθούν περισσότερο αυτή τη σεζόν

Μπαρέτες, στέκες, λαστιχάκια και όλα τα αξεσουάρ στολίζουν τα μαλλιά μας με τον πιο απλό τρόπο. Ποια είναι όμως αυτά που θα φορεθούν περισσότερο την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023;

Στέκες

Στέκες
Photo: @nikki_makeup

Απλές στη χρήση τους, αλλά εντυπωσιακές σαν αξεσουάρ, οι στέκες από ποικίλα υλικά και χρώματα θα φορεθούν πολύ και αυτή τη σεζόν. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με τα μαλλιά λιτά, είτε πιασμένα σε κότσο / αλογοουρά.

Αυτό άλλωστε παρουσίασαν και με τις περλέ στέκες στον οίκο Paul & Joe, αλλά και με τις συνδυασμένες με sleek chignon του Roberto Cavalli.

Μπαρέτες

Μπαρέτες
Photo: @_hollyt

Εκτός από τις στέκες, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2023 θα φορεθούν πολύ στα μαλλιά και οι μπαρέτες. Ιδανικές για το πιάσιμο μιας χαμηλής αλογοουράς, αλλά και για να στολίσουν τα λιτά μαλλιά μας τα αξεσουάρ αυτά θα απογειώσουν το look μας.

Τα είδαμε να στολίζουν τα μαλλιά των μοντέλων στις πασαρέλες των οίκων Paul & Joe, Giorgio Armani, Vivetta, Roberto Cavalli, Chanel και Alessandra Rich.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ