Σεξουαλική υγεία: Δείτε ποιες 3 τροφές βοηθούν στην αύξηση της λίμπιντο!

Ποιες είναι οι αφροδισιακές τροφές;

Είναι δελεαστικό να πιστεύεις ότι μια μπουκιά από κάτι νόστιμο θα αυξήσει αμέσως τη λίμπιντό σου. Όμως υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό;

Η ουσία είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι τα τρόφιμα που είναι αποδεδειγμένα αφροδισιακά αποτελούν μέρος μιας δίαιτας που συμβάλλει στην υγιή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών. Ενώ βοηθάει και στην ενίσχυση της ζωτικότητας. Η ενέργεια που υπάρχει στο φαγητό,  η μυρωδιά, η υφή, το σχήμα και το χρώμα ενός φαγητού μπορεί να πυροδοτήσουν τη διέγερση.

Δείτε σύμφωνα πάντα με το yo.gr, ποιες είναι οι αφροδισιακές τροφές


freepik

Σοκολάτα
Στην αρχαιότητα οι Μάγια και οι Αζτέκοι πίστευαν ότι το κακάο ήταν τροφή των θεών. Το χρησιμοποιούσαν σε τελετουργίες για την υποτιθέμενη σύνδεσή του με τις τελετές αίματος. Ο Μοντεζούμα, ο αυτοκράτορας των Αζτέκων, γνωστός ως μεγάλος κατακτητής, χρησιμοποίησε σοκολάτα για να «τροφοδοτήσει τις ρομαντικές του προσπάθειες», σύμφωνα με άρθρο των New York Times.

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι οι Αζτέκοι μπορεί να ήταν οι πρώτοι σε καταγραφή που καθιέρωσαν τη σοκολάτα ως αφροδισιακό. Τη συνέδεσαν με τη σεξουαλική δύναμη και την ενισχυμένη λίμπιντο. Αυτές τις μέρες, η επιστήμη πίσω από τον ισχυρισμό προέρχεται κυρίως από μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine. Η μελέτη προσπάθησε να καθιερώσει τη σοκολάτα ως αφροδισιακό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που διεξήχθη σε γυναίκες στη Βόρεια Ιταλία, επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ της καθημερινής κατανάλωσης σοκολάτας και της αυξημένης σεξουαλικής επιθυμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία μπορεί να έχουν επηρεάσει αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η σοκολάτα περιέχει μια χημική ουσία που εμπλέκεται στη σεξουαλική διέγερση, την τρυπτοφάνη. Αυτή η ουσία είναι ένα δομικό στοιχείο της σεροτονίνης, που είναι γνωστό ότι ενισχύει την ευχαρίστηση. Η φυσική χημική σύνθεση δεν είναι ο μόνος παράγοντας διέγερσης όταν πρόκειται για τη σοκολάτα.

Μάκα
Η  μάκα είναι  ένα φυτό ιθαγενές στα υψηλά υψόμετρα των βουνών του Περού. Περισσότερο είναι γνωστό ως σκόνη παραγωγής ενέργειας. Προσφέρει  μια μη ταραχώδη ώθηση ενέργειας. Αλλά η μάκα είναι επίσης ένα πιθανό αφροδισιακό εδώ και αιώνες.

Μια παλαιότερη μελέτη του 2002 επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα της μάκα ως υπερτροφής για την ενίσχυση των ανδρών, που βοηθά στην αύξηση της λίμπιντο των ανδρών με χαμηλή τεστοστερόνη.


freepik

Αβοκάντο
Μπορεί στους millennials να πιστώνεται η τάση του τοστ με αβοκάντο, αλλά το φρούτο είναι δημοφιλές τουλάχιστον από το 500 π.Χ. Το αβοκάντο προσφέρει όντως οφέλη για την ενίσχυση της γονιμότητας. Περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες.

Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενέργεια και τη ζωτικότητα. Ένας από τους πιο απίθανους τρόπους για να κάνετε το αβοκάντο διασκεδαστικό είναι προσθέτοντας ένα άλλο αφροδισιακό, το κακάο. Είναι εκπληκτικό πώς μπορεί να αλλάξει ένα φαγητό όταν προσθέτεις διαφορετικά υλικά. Γεμάτο με καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, η γεύση του αβοκάντο είναι αρκετά ήπια ώστε να πάρει μια ποικιλία γεύσεων, γι’ αυτό γίνετε δημιουργικοί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ