Το Κάτω Παρτάλι με την πάνω τηλεθέαση - μας κέρδισε γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη - Θαυμάσιος ο Τσιμιτσέλης‏!

Το παρακολούθησαν περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το παρακολούθησαν περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.



Συγκεκριμένα σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 51,1% και στα νεανικά κοινά 54,7%. Η νέα σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι», διά χειρός Λευτέρη Παπαπέτρου, κέρδισε κοινό και εντυπώσεις σε μεγάλο βαθμό, αν και ακόμη πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο και θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες προβολής έτσι ώστε να φανούν η δύναμη της σειράς και η απήχηση στο κοινό.

Το πρώτο δείγμα πάντως είχε ενδιαφέρον, καθώς η σειρά επενδύει πολύ στη διαμόρφωση τηλεοπτικών χαρακτήρων, «τύπων» που απουσιάζουν από τη μυθοπλασία των τελευταίων ετών, ενώ υπάρχει έντονο και το σουρεαλιστικό στοιχείο, το οποίο παραπέμπει σε μια προηγούμενη δουλειά του σεναριογράφου, τα «Εγκλήματα».

Εξαιρετικός ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, με ωριμότητα στην κωμική του διάσταση, η οποία διανθίζεται πλέον από μούτες και εκφορά λόγου με έντονα στοιχεία προσωπικής διεργασίας και εξέλιξης. Δροσερή και σπαρταριστή η Βίκυ Σταυροπούλου γεμίζει την οθόνη με το πληθωρικό ταλέντο της, ιδιαίτερος ο Τάσος Χαλκιάς, έκπληξη της σειράς η νεαρή Νάντια Κοντογεώργη, σε ρόλο-υπόδειγμα νεοπλουτισμού, ο οποίος λογικά θα ξεδιπλωθεί και άλλο, ενδιαφέροντες οι Σταύρος Σβήγκος και Βασιλική Τρουφάκου.

Εξυπνες ατάκες, επιτέλους υπαινιγμός, ο οποίος αγνοούνταν εδώ και χρόνια στα σίριαλ της υστερίας και της υπερβολής, σκιαγράφηση μιας κοινωνίας η οποία ακροβατούσε για χρόνια στα στενά και στις παραλίες της Μυκόνου, στα πάρτι και στα πολυτελή γραφεία και γυμναστήρια. Golden boys, ξιπασμένες νεόπλουτες, μια ολόκληρη γενιά που ένιωσε να επιβεβαιώνεται με επώνυμες τσάντες και σπα παρελαύνουν από τα πλατό δίχως να επιχειρείται χαρακτηρισμός και σχόλιο. Αρκεί η απλή σκιαγράφηση για να ξεγυμνωθεί η κατρακύλα.

Στα συν, τα σκηνικά και η παραγωγή, η οποία ειδικά στους εξωτερικούς χώρους δείχνει να ξεπερνάει την ένδεια της περιόδου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ