Παγκόσμιος ρέκορ-μαν στο σερφ ένας 88χρονος: Ποιος είναι ο Πιοτρ που μπήκε στο Γκίνες με την ιστιοσανίδα του & προκαλεί ενδιαφέρον (βίντεο)

Ο Πιοτρ Ντούντεκ κάνει ιστιοσανίδα από το 1981.

Ένας 88χρονος σέρφερ στην Πολωνία επιδιώκει να καταρρίψει Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερης ηλικίας αθλητής που εξασκεί το αγαπημένο του σπορ.

Ο Πιοτρ Ντούντεκ 88, από τη Γκντίνια είπε ότι κάνει ιστιοσανίδα από το 1981 και τον ενθάρρυναν οι φίλοι του να δοκιμάσει την κατάκτηση του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερης ηλικίας σέρφερ, αφού ανακάλυψε ότι το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταρριφθεί από τον 86χρονο Σαρλς Γιοχάνες Ράτερ το 2000.

Ο Ντούντεκ, ο οποίος έλαβε το προσωνύμιο «Junior» από συναθλητές του σέρφερ στην ηλικία των 80 ετών, ερεύνησε τι χρειάζεται για την κατάρριψη του ρεκόρ και διαπίστωσε ότι έπρεπε να κάνει windsurf τουλάχιστον μία φορά για τρεις συνεχόμενους μήνες, ένα κατόρθωμα που ολοκλήρωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δείτε τον πάω στην ιστιοσανίδα του:

Ο δήμαρχος της Γκντίνια χάρισε στον Ντούντεκ ένα τρόπαιο για να γιορτάσει το επίτευγμα και ο ίδιος ο Ντούντεκ είπε ότι τα στοιχεία από την επίσημη προσπάθειά του υποβάλλονται τώρα στον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για επίσημη πιστοποίηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ