Top Woman η Λαρισαία Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη πρωταθλήτρια στον αθλητικό χορό & στα λάτιν - Η κόρη του βιομηχάνου της κομπόστας «Κρόνος» είναι και μορφωμένη

Top Woman η Λαρισαιά Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη πρωταθλήτρια στον αθλητικό χορό & στα λάτιν - Η κόρη του βιομηχάνου της κομπόστας «Κρόνος» είναι και μορφωμένη

Η αληθινή -αν και καθόλου διάσημη- Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον χορό δεν συμμετέχει στο «Dancing with the stars», ούτε είναι celebrity όπως η Κατερίνα Στικούδη ή ο Ησαΐας Ματιάμπα. Ονομάζεται Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη και από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν και κατέκτησε τους τίτλους της στους αγώνες της ομοσπονδίας WDC (World Dance Council), είναι πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας στους λάτιν χορούς (ρούμπα, τσα-τσα, σάμπα, πάσο ντόμπλε, τζάιβ), γράφει η Σοφία Χουντάση στο protothema.gr.



Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη είναι κόρη μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία φρούτων. Οι κομπόστες της «Kronos» έχουν κατακτήσει την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία αλλά και τη Μέση Ανατολή, αφού το 95% των προϊόντων της εταιρείας προορίζεται για εξαγωγή. Ο πατέρας της Ιωάννας-Αλεξάνδρας, Λευτέρης Σαΐτης, είναι χωρίς διάθεση υπερβολής ο «βασιλιάς της κομπόστας», καθώς η εταιρεία του παρουσιάζει κύκλο εργασιών εκατομμυρίων ευρώ. Η 40χρονη πορεία της βιομηχανίας «Κronos» είναι συνυφασμένη με την προσπάθεια της Ελλάδας να κερδίσει τα σκήπτρα παγκοσμίως στον συγκεκριμένο κλάδο, με την επιχείρηση του κ. Σαΐτη να είναι αν όχι η αιχμή του δόρατος, σίγουρα πάντως μια σαΐτα που στοχεύει ψηλά.

Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα ασχολείται με τον αθλητικό χορό τα τελευταία 14 χρόνια, έχει ειδικευτεί στους λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς (latin-ballroom) και για εκείνη ήταν μια δραστηριότητα στην οποία επιδιδόταν παράλληλα με τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τον αθλητικό χορό, εκπαιδεύτηκε επαγγελματικά στα Galena’s Dance Studio με προπονήτρια και χορογράφο τη γνωστή από τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars» Γκαλένα Βελίκοβα. Η προσωρινή μετανάστευση της Ιωάννας-Αλεξάνδρας στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να την κρατήσει μακριά από το πάθος της. Το 2007 ειδικεύτηκε στους ευρωπαϊκούς χορούς ενώ έκανε ανώτερες σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο πανεπιστήμιο SDA Bocconi. Κάπως έτσι άρχισε και η διεθνής καριέρα της, καθώς έχει αποσπάσει διακρίσεις όχι μόνο σε ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε διαγωνισμούς αθλητικού χορού. Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη, δε, είναι μία από τις ελάχιστες αθλήτριες «Ten Dance» στη χώρα μας.

Η γνωριμία της με την Γκαλένα Βελίκοβα ήταν η αφορμή για να βρεθεί εντός βεληνεκούς για τα ραντάρ του «Dancing with the stars», τα οποία αναζητούν μονίμως νέα πρόσωπα για το σόου. «Οταν ξεκίνησε το “Dancing” μου ζήτησαν να συμμετέχω ως χορεύτρια, αλλά αρνήθηκα», λέει η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη. «Νομίζω ότι η μαμά μου και η Γκαλένα δεν πρόκειται να μου το συγχωρήσουν ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι μόλις είχα γυρίσει από το μεταπτυχιακό που έκανα στην Ιταλία και ήθελα να συγκεντρωθώ στις επιχειρήσεις μας, καθώς έχω μεγάλο φόρτο εργασίας. Το “Dancing” θα μου έπαιρνε πολύ χρόνο και δεν θα τα κατάφερνα», εξηγεί η Ιωάννα-Αλεξάνδρα.



Με τον παρτενέρ της, Γκαετάνο Παρίζι


Μια μπαλαρίνα στις μπίζνες

Μετά τις πρόσφατες διακρίσεις της, η Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη ετοιμάζεται να κατακτήσει τις διεθνείς πίστες του αθλητικού χορού: «Εχω ξεκινήσει εντατικές προπονήσεις, καθώς τον Απρίλιο θα συμμετάσχω στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα χορού και τον Σεπτέμβριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αμφότεροι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στη Μόσχα και στόχος μου είναι μια καλή θέση στην κατάταξη».



Η σταδιοδρομία της στον χορό δεν επηρεάζει τη βασική επαγγελματική της υποχρέωση στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο επίσημος τίτλος της Ιωάννας-Αλεξάνδρας είναι «διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Κronos και Intercomm Foods του ομίλου Σαΐτη». Μάλιστα φέτος παρέλαβε από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας το βραβείο επίδοσης στον διεθνή οικονομικό στίβο «Κούρος» εκπροσωπώντας την Kronos.



Η Ιωάννα-Αλεξάνδρα ταξιδεύει μεταξύ Αθήνας και Λάρισας όπου βρίσκεται η έδρα της Kronos, αλλά και πολύ συχνά στο εξωτερικό, επιδιώκοντας τη διεύρυνση των εξαγωγών της εταιρείας. Ωστόσο, πόσο εύκολος είναι ο συνδυασμός της επιχειρηματικότητας με τον χορό; «Ο πατέρας μου μού εμφύσησε την επιχειρηματικότητα και η μητέρα μου την αγάπη για τις τέχνες, δηλαδή τον χορό», εξομολογείται η Ιωάννα-Αλεξάνδρα, τονίζοντας ότι «όλα γίνονται με πολλές θυσίες, κόπο και πολλή δουλειά, και στους δύο τομείς. Εργάζομαι στις εταιρείες μας σε ρυθμούς πλήρους ωραρίου, ταξιδεύω συνέχεια και όταν συμμετέχω σε αγώνες φροντίζω να μη λείπω για περισσότερο από δύο μέρες, ενώ ό,τι μένει πίσω το αναπληρώνω δουλεύοντας τα Σαββατοκύριακα, θυσιάζοντας ουσιαστικά τον προσωπικό μου χρόνο. Πάντως, το καλό με το να κάνεις πρωταθλητισμό στον χορό είναι ότι αναγκάζεσαι να μάθεις την αξία της πειθαρχίας. Ετσι, ο χορός με έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ