Κεφαλονιά: 150 εκ. ευρώ οι ζημιές από τον σεισμό!

Στα 150 εκ ευρώ εκτιμάται μέχρι στιγμής το συνολικό κόστος που θα απαιτηθεί για να επισκευαστούν οι ζημιές από τον σεισμό στην Κεφαλονιά



Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς ενημέρωσαν αναλυτικά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων, που συνεδρίασε έκτακτα με τηλεδιάσκεψη, για τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών της τρωθείσας από τους σεισμούς Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σπύρος Σπύρου , το συνολικό κόστος που θα απαιτηθεί για να επισκευαστούν όλα μπορεί να φτάσει και τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Προηγουμένως το Περιφερειακό είχε αναμορφώσει τον προϋπολογισμό για να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό  από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στην Κεφαλονιά.



Ο Περιφερειάρχης βρισκόταν στην Κεφαλονιά και μαζί του ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ο οποίος ταξίδεψε στο γεοτινικό νησί μαζί με τους συμβούλους του συνδυσδμού του. Στη Ζάκυνθο έμειναν και συμμετείχαν από εδώ στη συνεδρίαση ο Γιάννης Κορφιάτης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Αντωνία Λαχανιώτη από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ.
Ο κ. Σπύρου  ανέφερε τα ακόλουθα ενημερώνοντας τα μέλη του Περιφερειακού για τις μέχρι τώρα ενέργειες που αφορούν πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τους σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά. «Ο λόγος μας πρέπει να είναι υπεύθυνος για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις  και σκεπτόμαστε να κάνουμε συντονιστικό κέντρο το Ληξούρι» σημείωσε ο κ. Σπύρου. Το ΣΝΟ ζήτησε σκηνές και υπνόσακους για όσους θέλουν να κοιμούνται κοντά στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους. Μέχρι τώρα  δεν έχουν συμβεί περιστατικά κλοπών ή λεηλασίας στα κτίρια που έπαθαν ζημιές από τους σεισμούς.



Αποφασίστηκε να φωτογραφηθούν οι στέγες των σπιτιών για να υπάρχει τεκμήριο και ακολούθως να αρχίσουν οι επισκευές για να μην γίνουν μεγαλύτερες ζημιές στο εσωτερικό από τη βροχή. Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά από τον απαραίτητο επανέλεγχο  ενώ έρχονται αίθουσες βαρέου τύπου  για να φιλοξενήσουν μαθητές.
Ο Δήμος επισκευάζει το δίκτυο ύδρευσης. Η Περιφέρεια αποκαθιστά το οδικό δίκτυο και ήδη από τους δρόμους διέρχονται νταλίκες που μεταφέρουν νερό και τρόφιμα.



 Ο 2ος σεισμός επιβάρυνε πολύ το χώρο του λιμανιού και δεν μπορούν να σταθμεύουν εκεί οχήματα κλπ. Το αεροδρόμιο θα το επισκευάσει η ΥΠΑ.Αυτά που χρειαζόμαστε  απαιτούν 60 εκ. € και μπορεί να φθάσουμε μέχρι τα 150 εκ. €. Ακολούθως μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και μετά οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Πηγή: Ερμής Ζακύνθου
http://ermisnews.gr/mexri-150-ek-xreiastoun-apokatastasi-zimion-kefalonia/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ