Θρίλερ με την εξαφάνιση Καναδού ιστορικού από το Κουκάκι - Το σημείωμα που άφησε & το δεύτερο σπίτι που νοίκιαζε

Ο Πάτρικ ζούσε τα τελευταία οχτώ χρόνια στη χώρα μας. Είχε σπουδάσει ιστορικός και αγαπούσε την Ελλάδα.

Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου ιστορικού Πάτρικ Πάιντερ, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά από το Κουκάκι μετά το Πάσχα. Τι αναφέρουν οι κοντινοί του άνθρωποι.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, οι οποίες μαζί με την Καναδική και τη Βρετανική Πρεσβεία αναζητούν τον 45χρονο Πάτρικ Πάιντερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς λίγες ημέρες μετά το Πάσχα από το την οδό Φαλήρου στο Κουκάκι όπου έμενε.

Ο Καναδικής καταγωγής ιστορικός, σύμφωνα με την εκπομπή Φως στο Τούνελ είναι λάτρης της χώρας μας και της ιστορίας της, και αποφάσισε να αφήσει την άνετη ζωή στον Καναδά και να μετοικίσει στην Αθήνα για να εργαστεί.

Προτιμούσε να επικοινωνεί με φίλους και συγγενείς μέσω email αλλά και μηνυμάτων. Το τελευταίο ηλεκτρονικό του στίγμα εντοπίστηκε την Τρίτη 2 Μαΐου. Από εκεί και μετά, σιωπή.

 

 

Την εξαφάνιση δήλωσε στο ΤΑ Ακροπόλεως ο Ελληνοκαναδός φίλος του, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που έμενε στο Κουκάκι, σήμανε το συναγερμό όταν ανήσυχη άνοιξε το σπίτι, βρήκε μέσα τα προσωπικά του αντικείμενα και στοιχεία, καθώς και τα δύο διαβατήριά του.

Ο Αλέξανδρος Δρελιώζης, φίλος του αγνοούμενου ιστορικού δεν έχει σταματήσει να βοηθά την οικογένεια στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Από τις μαρτυρίες που είχαμε από την εκπομπή, ξεκινήσαμε εδώ από το Κουκάκι, που ήταν το τελευταίο μέρος που κάποιος τον είχε δει. Πήγαμε και στο εστιατόριο στη Συγγρού που γνώριζαν τον Πάτρικ, γιατί ήταν πελάτης αρκετά χρόνια και ήταν σίγουροι ότι τον είδαν πριν από περίπου δέκα ημέρες και προσπαθούμε να δούμε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό, γιατί οι ημέρες περνάνε και κάθε στιγμή είναι κρίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο ίδιος στο «Φως στο Τούνελ», μετά από την προβολή της εκπομπής την περασμένη Παρασκευή, οι αρχές κινητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν πιο εντατικές έρευνες.

«Από την αστυνομία μας κάλεσαν ξανά να δώσουμε παραπάνω στοιχεία, να δουν τα διαβατήριά του, θέλουν να μιλήσουν με κόσμο από τη γειτονιά, μήπως μπορέσουν να δώσουν κάποια πληροφορία παραπάνω για τον Πάτρικ».

Φαίνεται πως μετά την εκπομπή αναζήτησης του Καναδού ιστορικού, δεν κινητοποιήθηκαν μόνο οι αρχές αλλά και οι πολίτες.

«Γυρίσαμε τα γνωστά μέρη για να δούμε μήπως τον έχει δει κάποιος ή για οποιαδήποτε πληροφορία παραπάνω», πρόσθεσε ο φίλος του.

 

 

Έρευνες πραγματοποίησαν και στα νότια προάστια, σε μέρη που είχε επισκεφθεί στο παρελθόν ο αγνοούμενος.

Για το ενδεχόμενο να έχει επιλέξει να ζει σαν άστεγος όντας ελεύθερο πνεύμα, ο φίλος του είπε:

«Με αυτόν τον άνθρωπο, όλα πιθανά είναι. Θα μπορούσε να το κάνει κι αυτό σαν κοινωνικό πείραμα».

Του κάνει μεγάλη εντύπωση το σημείωμα που βρήκε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού από το οποίο χάθηκαν τα ίχνη του και δεν έλαβαν ποτέ στα χέρια τους αλλά και το γεγονός πως ο αγνοούμενος νοίκιαζε όχι ένα, αλλά δύο σπίτια στο κέντρο.

 

 

«Ενώ έμενε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στου Ψυρρή, διατηρούσε και το διαμέρισμα του εδώ στο Κουκάκι, δηλαδή πρακτικά πλήρωνε δύο ενοίκια. Απ’ ότι μας είπε η ιδιοκτήτρια, βρήκε ένα σημείωμα του Πάτρικ στο σπίτι. Ζήτησα να το δω, αλλά δεν το έχει, μπορεί να το έχει χάσει ή να το έχει πετάξει, δεν ξέρω. Επειδή γνωρίζω τα γράμματα του Πάτρικ, θα ήθελα να δω αν είναι ο δικός του γραφικός χαρακτήρας, για να μας δώσει κι αυτό μια ανακούφιση, ότι το έγραψε δηλαδή ο ίδιος. Δυστυχώς όμως, δεν το είδαμε ποτέ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ