Ωωω, η Κρήτη στο φακό της Μαρίνας Βερνίκου: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη Μεγαλόνησο

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Επιτέλους το βίβλιο που περιμέναμε πως και πως!

Κυκλοφόρησε το 7ο βιβλίο, "CRETE" με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την αγαπημένη φωτογράφο, Μαρίνα Βερνίκου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα λεύκωμα με εκπληκτικά στιγμιότυπα από το τοπίο της Κρήτης που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της κ. Βερνίκου. 

Γαλάζια, κρυστάλλινα νερά, άγρια ομορφιά, υπέροχη αρχιτεκτονική είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού νησιου, που αποτυπόνωνται άψογα στο νέο αυτό βιβλίο.

Να υπενθυμίσουμε λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του τεύχους υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, της κ. Εύας Σημαιάκη αλλά και όλων όσων συνέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμη: Μαρίνα Βερνίκου: Η Κρήτη μέσα από το φακό της σπουδαίας φωτογράφου - Δείτε το απίθανο λεύκωμα με φόντο τα μπλε νερά του υπέροχου νησιού (φωτό)

"Το 7ο βιβλίο μου “CRETE” είναι εδω! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης που μου ανέθεσε και μου εμπιστεύτηκε ν’ αναδείξω με τις φωτογραφίες μου τη μοναδική γη της Κρήτης.  Δεν είναι μόνο η προσωπική μου ματιά, επηρεασμένη από την κρητική μου καταγωγή, είναι η ίδια η πραγματικότητα που κατατάσσει την Κρήτη στην κορυφή της φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας.  
 Η Κρήτη με προκάλεσε για δημιουργική φωτογραφική δράση με έντονες τις αισθήσεις μου, ώστε ν’ αποτυπώσω με το φακό μου τις ομορφιές και την απεραντοσύνη του τοπίου και τους χώρους εκείνους που βασιλεύει το Θείο και το αιώνιο, πάντοτε όμως στα ανθρώπινα μέτρα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την κ. Εύα Σημαιάκη που με προέτρεψε και με ενεθάρρυνε, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους ν’ αναλάβω το συγκεκριμένο εγχείρημα.",
έγραψε η Μαρίνα Βερνίκου στη λεζάντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ