Λάρισα: Με 60 συμμετοχές ξεκινά το 6o Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους!

Πόλος έλξης για σινεφίλ και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014  από 14-23 Φεβρουαρίου



Πόλος έλξης για σινεφίλ και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειά  κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.
Ακόμη πιο αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και  πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ,  που θα πραγματοποιηθεί από 14-23 Φεβρουαρίου, θα αποτελέσει πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά  και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίο στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.



Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού «Artfools» διοργανώνουν μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων για κοινό με απαιτήσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν επίσης το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο  Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου  «Peppermint» και φυσικά ο Λαρισαίος νέος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες.
Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του,  με κορυφαίο γεγονός το διαγωνιστικό μέρος  που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.



Χώροι Διεξαγωγής είναι τα «Victoria Cinemas», το Ξενοδοχείο «Μετροπόλ», το   Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  και το «Μεταλλουργείο».  
                                 
Πηγή:  Press-a http://www.press-a.gr/culture/item/23265.html

Ιστότοπος του φεστιβάλ: http://artfoolsvideofestival.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ