Ίος: Η τραγική στιγμή που οι μαθητές από την Ιρλανδία «αποχαιρέτησαν» στο λιμάνι τους 2 συμμαθητές τους - Σχημάτισαν τιμητική φρουρά (φωτό)

Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία με τα σχεδόν 70 παιδιά παρατεταμένα κατά μήκος του λιμανιού.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η τραγωδία στην Ίο, όπου δύο νεαρά αγόρια από την Ιρλανδία βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ είχαν πάει εκδρομή με τους συμμαθητές τους για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, η Daily Mail ασχολείται καθημερινά με το θέμα. 

Συγκινητικές στιγμές που παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν στην Ίο καθώς οι συμμαθητές των δύο νεαρών Ιρλανδών μαθητών που έφυγαν άδικα μέσα σε λίγες ώρες από τη ζωή δημιούργησαν μία τιμητική φρουρά συνοδεύοντας τις σορούς τους.

 

dailymail

 

Δεκάδες μαθητές παρατάχθηκαν στο δρόμο που οδηγούσε στο λιμάνι, καθώς οι σοροί του Andrew O'Donnell και του Max Wall, και οι δύο 18 ετών, μεταφέρθηκαν σε ένα πλοίο για την Αθήνα, ώστε οι νεκροψίες να καθορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Dozens of students lined a road leading to the island's port as the bodies of Andrew O'Donnell and Max Wall, both 18, were taken on to a ferry

Με τα κεφάλια τους σκυμμένα πανηγυρικά, πολλοί από τους νέους ήταν μαθητές του St Michael's College του Δουβλίνου, όπου σπούδασαν οι δύο νεαροί.

Ήταν σε διακοπές μετά τις εξετάσεις, στην Ίο, για να σηματοδοτήσουν το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους.

Κάποιοι από τους μαθητές τοποθέτησαν κίτρινα τριαντάφυλλα στα φέρετρα των δύο μαθητών ως ένδειξη της φιλίας τους, ενώ άλλοι έκλαιγαν καθώς οι σοροί τους μεταφέρονταν από το Κέντρο Υγείας Ίου στο λιμάνι, την Τρίτη, αναφέρει η Daily Mail. 

 

 

Οι γονείς του Άντριου και του Μαξ ήταν επίσης στο Κυκλαδίτικο νησί και συνόδευσαν τα φέρετρά τους στην Αθήνα. Θα περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας, τα οποία δεν αναμένονται για άλλες δέκα ημέρες.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι ο Άντριου πέθανε μετά από πτώση και τραυματισμό στο κεφάλι. Η σορός του ανακαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε μια βραχώδη πλαγιά κοντά στην περιοχή του λιμανιού.
Heads bowed solemnly, many of the youngsters were pupils of St Michael's College, Dublin, where the two young men also studied

Ο Max πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μόλις μια ώρα αργότερα, αφού άκουσε την είδηση ενώ περπατούσε στην περιοχή του λιμανιού και κατέρρευσε στην είσοδο ενός στενού.

Some of the students placed yellow roses on the hearses of the two pupils as a sign of their friendship

Απελπισμένος ο πατέρας του Άντριου

Μιλώντας στη MailOnline, ένας φίλος της οικογένειας του Άντριου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως ο πατέρας του Γκάβιν είναι απελπισμένος.

Όπως ανέφερε σε μήνυμα που του είχε στείλει, είχε περιγράψει τον Άντριου ως «το αγαπημένο του αγόρι».

«Ο Γκάβιν όπως και όλη η οικογένεια είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος. Ο παππούς του Άνριου, ο Τζο είναι γιατρός. Ήταν και οι δύο πολύ περήφανοι ΓΙΑ τον Άντριου που βρισκόταν στην αρχή της ζωής του. Είναι μία ασύλληπτη τραγωδία», είπε ακόμα.

«Είναι απλά ανεξήγητο. Αυτός και ο Μαξ ήταν τόσο νέοι. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς συνέβη. Όλοι θρηνούμε με τις οικογένειες», κατέληξε ο φίλος της οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ