Πορταριά, Βυτίνα, Ναύπλιο - Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται και ιδού τα πιο ρομαντικά μέρη στην Ελλάδα που μπορείται να επισκεφτείτε με το ταίρι σας! (φωτό)

Θέα στα γαλήνια νερά του Παγασητικού, εξαιρετικό χιονοδρομικό σε απόσταση αναπνοής, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο ρομαντικό σκηνικό της Πορταριάς. Συντροφιά σας στις βόλτες οι μυρωδιές του κάστανου στη φωτιά και ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά στις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες.

Θέα στα γαλήνια νερά του Παγασητικού, εξαιρετικό χιονοδρομικό σε απόσταση αναπνοής, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο ρομαντικό σκηνικό της Πορταριάς. Συντροφιά σας στις βόλτες οι μυρωδιές του κάστανου στη φωτιά και ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά στις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες.



Νανούρισμα η θέα απ’ τα φώτα του Βόλου που μοιάζει με διαμαντένια βροχή. Αν κάτι έχουν να ζηλέψουν τα υπόλοιπα χωριά από την Πορταριά, είναι τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια- ντυμένα αυτήν την εποχή με μια πάχνη παγωμένη, βουνίσια, που καθαρίζει το μυαλό από κάθε έγνοια. Πίσω απ’ τα θαμπωμένα παράθυρα των αγέρωχων αρχοντικών εκτυλίσσονται μικρά γλέντια γύρω από τζάκια που καίνε ασταμάτητα, τα τελευταία φύλλα των δέντρων πέφτουν αποκαλύπτοντας τη σεμνή αισθητική του τόπου. Στην κεντρική πλατεία, ο αέρας μοσχοβολά από τα γλυκά ταψιού που φτιάχνουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού, αλλά και από τις πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ που σιγοψήνονται στους ξυλόφουρνους. Δίπλα στο πελώριο παράθυρο στο cafe Αερικό που καδράρει το Βόλο, πίνετε ελληνικό που καταφτάνει στο μπρίκι και συνοδεύεται από σπιτική καρυδόπιτα. Κι όταν το κατάλευκο σεντόνι καλύψει τα πλατάνια, τις κρήνες και τα υγρά δάση, βγαίνεις να αντλείτε δύναμη από την άγρια ομορφιά. Το χιόνι παραμένει επί μήνες στα Χάνια και στις Αγριόλευκες, που κατακλύζονται από σκιέρ, ενώ η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν μόνιμο ντεκόρ. Ένα μυστηριώδες γαλακτερό πέπλο απλώνεται παντού και σε καλεί σε κυνήγι θησαυρών και συναισθημάτων που έχεις από καιρό ξεχάσει.

Διαβάστε την συνέχεια στο arttravel.gr
Θέα στα γαλήνια νερά του Παγασητικού, εξαιρετικό χιονοδρομικό σε απόσταση αναπνοής, παλιά καφενεία και πολυτελή spa, καυτερό σπετζοφάϊ και gourmet πιάτα, μπαζάρ και παραδοσιακά κάλαντα, τσίπουρα και Merlot μπλέκονται ιδανικά στο ρομαντικό σκηνικό της Πορταριάς. Συντροφιά σας στις βόλτες οι μυρωδιές του κάστανου στη φωτιά και ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά στις διάσπαρτες πέτρινες βρύσες. Νανούρισμα η θέα απ’ τα φώτα του Βόλου που μοιάζει με διαμαντένια βροχή. Αν κάτι έχουν να ζηλέψουν τα υπόλοιπα χωριά από την Πορταριά, είναι τα πολλά και περιποιημένα λιθόστρωτα καλντερίμια- ντυμένα αυτήν την εποχή με μια πάχνη παγωμένη, βουνίσια, που καθαρίζει το μυαλό από κάθε έγνοια. Πίσω απ’ τα θαμπωμένα παράθυρα των αγέρωχων αρχοντικών εκτυλίσσονται μικρά γλέντια γύρω από τζάκια που καίνε ασταμάτητα, τα τελευταία φύλλα των δέντρων πέφτουν αποκαλύπτοντας τη σεμνή αισθητική του τόπου. Στην κεντρική πλατεία, ο αέρας μοσχοβολά από τα γλυκά ταψιού που φτιάχνουν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού, αλλά και από τις πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ που σιγοψήνονται στους ξυλόφουρνους. Δίπλα στο πελώριο παράθυρο στο cafe Αερικό που καδράρει το Βόλο, πίνετε ελληνικό που καταφτάνει στο μπρίκι και συνοδεύεται από σπιτική καρυδόπιτα. Κι όταν το κατάλευκο σεντόνι καλύψει τα πλατάνια, τις κρήνες και τα υγρά δάση, βγαίνεις να αντλείτε δύναμη από την άγρια ομορφιά. Το χιόνι παραμένει επί μήνες στα Χάνια και στις Αγριόλευκες, που κατακλύζονται από σκιέρ, ενώ η πυκνή ομίχλη είναι σχεδόν μόνιμο ντεκόρ. Ένα μυστηριώδες γαλακτερό πέπλο απλώνεται παντού και σε καλεί σε κυνήγι θησαυρών και συναισθημάτων που έχεις από καιρό ξεχάσει. - See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=3784&page=0#sthash…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ