Φθινόπωρο 2023: Κόκκινο του πάθους, ροζ της Barbie και κλασικό μαύρο - Τα έξι χρώματα που είδαμε στις πασαρέλες και θα αποτελέσουν τάση!

Στροφή σε ουδέτερα χρώματα κάνουν οι σχεδιαστές μόδας, με νότες ζωντάνιας από ροζ και κίτρινο!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι σχεδιαστές μόδας είχαν προσπαθήσει να προκαλέσουν χαρά μέσα από ζωντανά και έντονα χρώματα. Ωστόσο, για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα 2023, αναμένεται μια στροφή προς την απλότητα και την πρακτικότητα, κάτι που ισοδυναμεί με μια πιο συγκρατημένη χρωματική παλέτα. Αν και θα εξακολουθούν να αποτελούν τάση κάποια ζωηρά χρώματα, όπως το κίτρινο του ήλιου και το ροζ της Barbie, η συνολική εστίαση θα είναι σε τόνους όπως το γκρι, το λευκό και το μαύρο.

Αυτά θα είναι τα 6 χρώματα που θα επικρατήσουν κατά το φθινόπωρο του 2023:

1. Όλα στο κόκκινο!

Μια ξεχωριστή χρωματική τάση θα αποτελέσει η δραματική χρήση του κόκκινου. Το κόκκινο, ένα χρώμα πλούσιο σε συναίσθημα και σημασία, φαίνεται ότι θα είναι το βασικό χρώμα του φθινοπώρου Σχεδιαστέςκαι μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Prada, Bottega Veneta και The Row ενσωμάτωσαν φλογερά κόκκινα στις συλλογές τους, δίνοντας ενέργεια στη ραπτική και στα πλεκτά. Αυτή η τάση ενθαρρύνει ένα πιο τολμηρό στυλ.

Instagram @prada

2. "Επαγγελματικό" γκρι

Το γκρι ταιριάζει απίστευτα με την κυκλοθυμική ατμόσφαιρα του φθινοπώρου. Το σύνολο της ζακέτας και της πλεκτής φούστας σε γκρι απόχρωση της Loewe έγινε ήδη μια πολυπόθητη εμφάνιση για το φετινό φθινόπωρο. Άλλοι σχεδιαστές, όπως οι Gucci, Max Mara, Emilia Wickstead και Bottega Veneta, χρησιμοποίησαν τονους του γκρι σε παλτό.

 

3. Το έντονο κίτρινο του ήλιου

Το κίτρινο, που συχνά θεωρείται ένα τολμηρό και αμφιλεγόμενο χρώμα, αψήφησε τις προσδοκίες και θα αποτελέσει τάση για φέτος. Το «Spectra Yellow» της Pantone, μια τολμηρή μουσταρδί απόχρωση, κυριάρχησε στις πασαρέλες. Από τις ζωντανές αποχρώσεις σε Ferragamo και Christopher Kane έως πιο απαλές, βουτυρώδεις αποχρώσεις σε Tove και Givenchy, το κίτρινο είχε κεντρική θέση στις επιδείξεις μόδας.

4. Το κλασικό διαχρονικό μαύρο

Το μαύρο είναι ένα κλασικό χρώμα που ήταν ιδιαίτερα εμφανές και φέτος στις συλλογές των The Row, Versace και Givenchy. Η αβίαστη κομψότητα του μαύρου που αποδείχθηκε μέσα από αριστουργηματικά σχέδια, επιβεβαίωσε τη θέση του ως απαραίτητου στοιχείου της γκαρνταρόμπας.

Instagram @givenchy

Διαβάστε επίσης: Το καφέ είναι το χρώμα του φθινωπόρου 2023 - Σοκολατί ή κάραμελ θα το αγαπήσετε σε ρούχα και αξεσουάρ (φωτό)

5. Bubblegum pink ή ροζ της Barbie

Το Bubblegm pink έχοντας κερδίσει έδαφος από την πρόσφατη ταινία της Barbie, θα κάνει την εμφάνισή του και το φθινόπωρο. Η Versace είχε πρωταγωνιστή το έντονο ροζ σε μια κυρίως μαύρη συλλογή, ενώ Roksanda και Standing Ground παρουσίασαν χαρούμενα ροζ σε σατέν φορέματα.

Instagram @versace

6. Το γαμήλιο λευκό

Οι εμφανίσεις εμπνευσμένες από το ιβουάρ και το νυφικό αναδείχθηκαν ως μια σημαντική τάση, προσφέροντας μια μοντέρνα επανερμηνεία της νυφικής ενδυμασίας. Οι Ferragamo, Richard Quinn και Victoria Beckham παρείχαν επιλογές μόδας, ενώ η Prada ενσωμάτωσε δημιουργικά διακοσμητικά νυφικών στην καθημερινή ένδυση, σε συνδυασμό με πρακτικά jumpers.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ