Ό Άκης Πετρετζίκης σε ένα υγιεινό σνακ - Γκοφρέτες από κινόα
Μπορείτε να βάλετε επάνω ότι υλικά σας αρέσουν...
Συστατικά
-
150 γρ. φιστικοβούτυρο
- 200 γρ. μέλι
- 80 γρ. ποπ κινόα
- 150 γρ. βρόμη
- 40 γρ. αμύγδαλα, ψημένα σε φέτες
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- αβοκάντο, σε φέτες
- πιπεριά τσίλι
- αβγό, τηγανητό
- τυρί κρέμα
- καπνιστό σολομό
- άνηθο
- ξύσμα λεμονιού
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ποπ κινόας, τη βρόμη, τα αμύγδαλα και την καρύδα.
- Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ και φορώντας γάντια ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Θέλουμε να καλυφθούν όλα τα στερεά υλικά με το μείγμα μέλι-φιστικοβούτυρο.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από ένα ταψάκι 40Χ30 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος 1 εκ σε όλη την επιφάνεια του το μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο.
- Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες -ή καλύτερα όλη τη νύχτα- να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ 10 εκ ή σε τετράγωνες μπάρες.
- Τυλίγουμε σε μεμβράνη κάθε μπάρα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Τις τρώμε σκέτες ή τις σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr