Πέθανε ο διάσημος κομμωτής της ελίτ John Barrett: Χτένιζε την Πριγκίπισσα Diana, την Hillary Clinton, την Ethel Kennedy

Ο Τζον Μπάρετ, ο κομμωτής που κούρεψε και χτένισε όλες τις διάσημες κυρίες του κόσμου, πέθανε στο Μανχάταν. Ήταν 66 ετών.

Το χαλαρό του πνεύμα, το αιχμηρό στυλ με το ψαλίδι και η μακρά σειρά από πελάτες της πρώτης κατηγορίας τον έφεραν κυριολεκτικά στην κορυφή του κόσμου της μόδας της πολυτέλειας, με ένα κομμωτήριο που εκτεινόταν στο ρετιρέ του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman. 

Ο θάνατος, στο νοσοκομείο NYU Langone, επιβεβαιώθηκε από τον Jeffrey Seller, στενό φίλο, ο οποίος δήλωσε ότι η αιτία ήταν επιπλοκές από καρκίνο του αίματος.

 

 

Για περισσότερα από 20 χρόνια - από το 1996, όταν ο κ. Barrett άνοιξε στο Bergdorf, έως το 2019, όταν έφυγε για να ανοίξει το δικό του κομμωτήριο - το αέρινο σπίτι του με θέα το Central Park ήταν ο προορισμός επιλογής για την ελίτ της μόδας, είτε περπατούσαν από την Park Avenue είτε ερχόταν αεροπορικώς από το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες ή το Λονδίνο.

Έφτιαξε τα μαλλιά των συμμετεχόντων στο ετήσιο Met Gala, των πρωταγωνιστριών της βρετανικής σκηνής και των τριών πρωταγωνιστριών της τηλεοπτικής σειράς "Friends".

 

 

 

 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Έθελ Κένεντι και η Χίλαρι Κλίντον ήταν τακτικές πελάτισσες του. Ήταν ο ανεπίσημος στυλίστας για το προσωπικό του περιοδικού Vogue - ως δώρο καλωσορίσματος, οι συντάκτες αγόραζαν για τους νεοπροσληφθέντες ένα μακιγιάζ στο κομμωτήριο του κ. Barrett.

Ο κ. Barrett βρισκόταν στο απόγειό του στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

 

 

 

 

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο του κ. Barrett ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό ραντεβού για τα μαλλιά. Ήταν από τους πρώτους που προσέφεραν ένα ενιαίο κατάστημα ομορφιάς, με υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ και μακιγιάζ , αναφέρει το nytimes.

"Όταν ήμουν 14 ετών, δεν ήξερα πού θα κοιμόμουν τη νύχτα", δήλωσε στους Irish Times το 2002. "Ήταν απόλυτη τύχη που δεν μπλέχτηκα σε μια εγκληματική ζωή".

 

Βρήκε την κλίση του όταν απάντησε σε μια αγγελία για βοηθό στο Michaeljohn, ένα σχετικά νέο κομμωτήριο, στους θαμώνες του οποίου περιλαμβάνονταν ήδη ο Μικ Τζάγκερ και η Λάιζα Μινέλι.

 

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ήταν ένας ολοκληρωμένος hairstylist. Όπως του άρεσε να διηγείται την ιστορία, μια μέρα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέρασε χωρίς ραντεβού, ζητώντας έναν άλλο στυλίστα, που επίσης ονομαζόταν Τζον. Αυτός δεν ήταν εκεί, αλλά ο Τζον Μπάρετ ήταν. Είπε ότι θα το έκανε, και ήταν τόσο ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα που τον έκανε μόνιμο κομμωτή της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ