Bottega Veneta: Οι ιταλικές τσάντες που κοπιάρονται ασύστολα - Πόσο κοστίζουν οι αυθεντικές & οι μαϊμούδες - Ποιες διάσημες τις κρατούν (φώτο)

Οι αγαπημένες ιταλικές τσάντες Bottega Veneta που λατρεύουν όλες οι σταρ!

Οι τσάντες Bottega Veneta έχουν συγκεντρώσει ευρεία προσοχή για την εξαιρετική δεξιοτεχνία και τα μοναδικά τους σχέδια, καθιστώντας το έμβλημα της πολυτέλειας και της κομψότητας στον κόσμο της μόδας. Ωστόσο, η δημοτικότητά τους έχει προκαλέσει επίσης μίμηση, με πολλά αντίγραφα να προσπαθούν να συλλάβουν την ουσία αυτών των πολυπόθητων αξεσουάρ. Παρά τις απομιμήσεις, οι αυθεντικές τσάντες Bottega Veneta συνεχίζουν να έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία, με μια πληθώρα διασημοτήτων να επιδεικνύουν περήφανα τις τσάντες ως εμβληματικές δηλώσεις μόδας.

Η ιστορία της Jodie bag και η πραγματική της τιμή πώλησης

Όταν γεννήθηκε η τσάντα Jodie, δεν είχε όνομα. Μόνο μετά από ένα πλάνο της Jodie Foster, στο οποίο προσπαθούσε να προστατευτεί από τα φλας με μια μεγάλη μαύρη τσάντα Bottega, η Bottega επέλεξε το όνομα προς τιμήν της. Η τσάντα, που έφτασε στα καταστήματα στις αρχές του 2020, ως μέρος της συλλογής του Bottega's resort 2020, μοιραζόταν πολλά χαρακτηριστικά με την κλασική Hobo τσάντα της Bottega, μόνο που ο Lee, ο σχεδιαστής, έβαλε έναν κόμπο στο χερούλι "για να την κάνει δική του". Η Jodie bag διατίθεται σε πολλά μεγέθη—maxi, standard, mini—αλλά είναι πάντα κατασκευασμένη από δέρμα intrecciato (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις) και κατασκευάζεται στην Ιταλία. Τα χρώματα κυμαίνονται από φούξια ροζ έως ένα τέλειο σοκολατί χρώμα — αλλά δεν υπάρχει πραγματικά λάθος επιλογή. Διατίθεται σε μίνι (2.600 $), μικρότερο (4.100 $), εφηβικό (4.300 $), μεγάλο (6.700 $). Κυκλοφορούν στην αγορά και πολλές απομιμήσεις της συγκεκριμένης τσάντας, όπως και όλων της συγκεκριμένης μάρκας με τις τιμές να κυμαίνονται σε πολύ πιο χαμηλά νούμερα, που δεν ξεπαιρνούν τα 350$.

bottegaveneta.com

Η Hailey Bieber με Bottega Veneta

Instagram @celebrityoutfitstyle

 

 

Λίγα λόγια για τη Bottega Veneta

Η Bottega Veneta είναι ένας διάσημος ιταλικός οίκος μόδας πολυτελείας με έδρα το Μιλάνο. Οι σειρές προϊόντων της περιλαμβάνουν έτοιμα ρούχα, τσάντες, παπούτσια, αξεσουάρ και κοσμήματα. 

Η Bottega Veneta ιδρύθηκε το 1966 στη Βιτσέντζα της Ιταλίας από τους Michele Taddei και Renzo Zengiaro. Κατασκευάζοντας χειροποίητα δερμάτινα είδη, η μάρκα ανέπτυξε ένα ξεχωριστό σχέδιο ύφανσης δέρματος, το Intrecciato, το οποίο έγινε αμέσως η εμβληματική εμφάνιση της Bottega Veneta. 

Από 14 ετών, ο Zengiaro εργαζόταν σε πολλά εργαστήρια δερμάτινων ειδών, αλλά στα 34 του αποφάσισε να ανοίξει τη δική του εταιρεία. «Με τον Michele Taddei, αποφασίζουμε να ανοίξουμε το δικό μας εργαστήριο […] Δεν ξέραμε πώς να ονομαζόμαστε, και έτσι σκεφτήκαμε μικρά συνοικιακά μαγαζιά του παρελθόντος, όπως τα εργαστήρια ζωγράφων, καλλιτεχνών και μετά το Veneto. Και έτσι, η Bottega Veneta δημιουργήθηκε […] Αμέσως επικεντρωθήκαμε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας παιδικό δέρμα και φούντες. Ο σύντροφός μου γνώριζε ένα βυρσοδεψείο στη Νάπολη που κατέληξε να μας δίνει υλικά», μοιράστηκε ο Zengiaro σε συνέντευξή του.

Εκτός από το παρελθόν του στα δερμάτινα είδη, ο Renzo Zengiaro περιέγραψε σε συνέντευξή του τους λόγους για τους οποίους ειδικεύτηκε σε τσάντες:

«Πάντα είχα πάθος για την αρχιτεκτονική, πάντα κοιτούσα τα μνημεία που είναι σημαντικά στη Βιτσέντζα και μου αρέσει η Βενετία όπου πηγαίνω ακόμα συχνά». «Η παράδοση μας παρέπεμψε [τους ιδρυτές] στα δέρματα της Τοσκάνης και της Βενετίας του 16ου αιώνα. Η Βιτσέντζα είχε παράδοση στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Άρχισα να απομακρύνομαι από τα άκαμπτα σχήματα που επικρατούσαν στις τσάντες της εποχής αλλά επειδή δεν είχα δεξιότητες ως τεχνίτης δέρματος. Κάπως έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω την μαλακή τσάντα, πιο κατάλληλη για την εποχή»

Το ιστορικό σλόγκαν της ιταλικής επωνυμίας

Το «Όταν αρκούν τα αρχικά σου» έγινε το ιστορικό σλόγκαν της επωνυμίας, επειδή το Intrecciato έκανε τα προϊόντα της Bottega Veneta να αναγνωρίζονται άμεσα, ενώ το λογότυπό της εμφανιζόταν διακριτικά μόνο στο εσωτερικό των προϊόντων της.

Το πρώτο εκτός κατάστημα Ιταλίας και το πρώτο fashion show

Το πρώτο κατάστημα της Bottega Veneta εκτός Ιταλίας άνοιξε στη Νέα Υόρκη το 1972. Η Laura Moltedo συνέβαλε αργότερα στην επέκταση της μάρκας στις ΗΠΑ, ανοίγοντας 12 καταστήματα στη χώρα, και άλλα 5 στην Ευρώπη και 4 στην Ασία. Το 1995 ο Edward Buchanan εντάχθηκε στη μάρκα ως διευθυντής σχεδίασης και δεν άργησε να συμβεί η πρώτη επίδειξη μόδας. Πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Serbelloni στο Μιλάνο τον Οκτώβριο του 1998. Έφυγε από την εταιρεία μετά από 6 χρόνια και αντικαταστάθηκε από τον Giles Deacon για 1 χρόνο.

Η Margot Robbie με Bottega Veneta

 

 

 

 

Όταν "συναντήθηκε' με τη Gucci

Τον Φεβρουάριο του 2001, η Gucci, θυγατρική της Kering, εξαγόρασε την Bottega Veneta για 156 εκατομμύρια δολάρια. Τον επόμενο Μάιο, ο Patrizio di Marco διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιούνιο ο Tomas Maier δημιουργικός διευθυντής. Η Vogue επινόησε τον όρο «stealth wealth» για να περιγράψει το νέο στυλ της μάρκας.

Η Bottega Veneta υπό τον Thomas Maier

Όσο ο Thomas Maier ήταν δημιουργικός διευθυντής του Bottega, η εταιρεία είχε επιστρέψει στις ρίζες της μάρκας και ανέκτησε το κύρος της. Ο Maier δεν χρησιμοποίησε λογότυπα και τόνισε τη διάσημη ύφανση Intrecciato της μάρκας. 

Η Τζούλιαν Μουρ με Bottega Veneta

 

 

Η Bottega Veneta υπό τον Daniel Lee

Ο νεαρός Βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Celine και στις Maison Margiela, Donna Karan και Balenciaga.

Πριν την παραίτηση του Maier, η μάρκα δυσκολεύτηκε να συμβαδίσει με τις γρήγορες αλλαγές στο καταναλωτικό τοπίο, καθώς η ζήτηση μειώθηκε στη βασική της αγορά, την Ασία, και απέτυχε να προσελκύσει το κοινό των Millennial. Ο Daniel Lee βοήθησε στην αναβίωση της μάρκας, η οποία είναι γνωστή ως «The New Bottega». Μετατράπηκε σε μια από τις πιο καυτές μάρκες μόδας με μοντέρνο, νεανικό πνεύμα και παρουσίασε πολλά νέα προϊόντα που έγιναν εμβληματικά, όπως η τσάντα Cassette, η τσάντα Pouch, η τσάντα Arco, η τσάντα Point, η τσάντα Jodie, οι Puddle μπότες, τα πέδιλα Stretch, και τα σανδάλια Lido, μεταξύ άλλων.

Στις 10 Νοεμβρίου 2021, ωστόσο οι Bottega Veneta και Daniel Lee ανακοίνωσαν την αποχώρηση του δημιουργικού διευθυντή από την εταιρεία μετά από 3 χρόνια θητείας.

Διαβάστε επίσης: Τσάντες για κάθε γούστο, περίσταση και εποχή - Τα 7 στυλ που θα είναι πάντα της μόδας (φωτό)

Η Bottega Veneta υπό τον Matthieu Blazy

Στις 15 Νοεμβρίου 2021, ο Matthieu Blazy έγινε ο νέος δημιουργικός διευθυντής και έκανε το ντεμπούτο του με την επίδειξη μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 που διοργανώθηκε στο Μιλάνο.

Ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί του, ο Blazy έμεινε πιστός στην εστίαση της μάρκας στη δεξιοτεχνία και αναβίωσε το tagline "χωρίς λογότυπο". Αυτή τη φορά, δεν λάνσαρε την τσάντα Intrecciato, αλλά την Padded Cassette.

Τα super model στην πασαρέλα

 

Μερικές από τις πανέμορφες τσάντες της επωνυμίας που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της bottegaveneta.com

Mini Jodie - 2200 €

Sardine - 3500 €

Medium Andiamo - 3900 €

Small East/West Andiamo - 3700 €

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ