Μμμμ - Πεντανόστιμες βάφλες με κανέλα για το σημερινό πρωινό μας που θα μας ανεβάσουν την διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας!
13 Φεβρουαρίου 2014 - 12:00 πμ
Υλικά
- 125 γραμ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 50 γραμ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250 γραμ. αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 125 ml χλιαρό νερό
- λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε τα αβγά το ένα μετά το άλλο.
- Ρίξτε σιγά σιγά το μπέικιν πάουντερ και το νερό και προσθέστε στο τέλος και την κανέλα.
- Φτιάξτε τις βάφλες αμέσως μετά την κατασκευή της ζύμης: προθερμαίνετε τη βαφλιέρα (βαφλομηχανή) μέχρι που να σβήσει το φως του θερμοστάτη που συνήθως όλες έχουν.
Ρίχνετε μέσα της το μείγμα έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του πάτου (μη βάλετε πάρα πολύ, σκεφτείτε πως με το κλείσιμο του καπακιού το μείγμα έτσι κι αλλιώς θα συμπιεστεί και θα καλύψει τον πάτο. - Σε 4-5 λεπτά, ανάλογα με τη μηχανή, η βάφλα σας είναι έτοιμη.
- Σερβίρετε με ζάχαρη και κανέλα.
Υπάρχουν ένα σωρό παραλλαγές παρασκευής και σερβιρίσματος της βάφλας: Φυστίκια, αμύγδαλα, παγωτό, μέλι, μαρμελάδα, κανέλλα, ζάχαρη άχνη, λικέρ, σιρόπι είναι μερικά από τα υλικά που μπορούν να την συνοδέψουν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
9 Δεκεμβρίου 2024
10 Δεκεμβρίου 2024