Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκλεισε σήμερα τα 80 - Ο "ταξιτζής" που έγινε ο σπουδαιότερος ηθοποιός του Χόλυγουντ - Η αδυναμία στις έγχρωμες γυναίκες & στα εφτά παιδιά του (φωτό - βίντεο)

Χρόνια πολλά!

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ο σπουδαίος ηθοποιός έγινε κι επίσημα 80 χρονών. 

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το σημαντικό γεγονός θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στη ζωή του ταλαντούχου αυτού ανθρώπου.

Ο De Niro γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης, στις 17 Αυγούστου του 1943, με ιταλικές ρίζες και μετά από μια καριέρα στον κινηματογράφο που μετρά πια 57 ολόκληρα χρόνια, η περιουσία του ανέρχεται πλέον σε 500 εκατομμύρια δολάρια. 

Πατέρας του ο Robert De Niro, ο πρεσβύτερος, ζωγράφος, ποιητής και γλύπτης - ο οποίος όπως ο ίδιος ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει μέσα από το ντοκιμαντέρ,  «Remembering the Artist: Robert De Niro Sr», ήταν ομοφυλόφιλος και μητέρα του η, επίσης ζωγράφος, Βιρτζίνια Άντμιραλ.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο μικρός Robert ήταν μόλις δύο ετών.

 

 

Ο γνωστός ηθοποιός είχε πει σχετικά με τον πατέρα και τις δυσκολίες που βίωσε λόγω της ομοφυλοφιλίας του, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Out, «Δεν ήξερα πολλά για αυτά που περνούσε. Εύχομαι να είχαμε μιλήσει για αυτά περισσότερο. Η μητέρα μου δεν ήθελε να μιλάει γενικά για τέτοια και εσύ δεν πολυενδιαφέρεσαι όταν είσαι σε μια ηλικία».

Έχει συνεργαστεί με τον Martin Scorsese, σε ταινίες που πλέον θεωρούνται κλασικές, όπως είναι ο "Ταξιτζής", το "Οργισμένο Είδωλο", "Κακόφημοι δρόμοι", το "Ακρωτήρι του Φόβου" και πολλές άλλες. 

Ο αριθμός "7" φαίνεται πως είναι καρμικός στη ζωή του 80χρονου σταρ του Hollywood, που έχει ύψος 1,77 και είναι γεννημένος στις 17 Αυγούστου

 

 

 

 

Το πλήρες όνομά του είναι Robert Anthony De Niro Jr. και είναι βραβευμένος με δύο Όσκαρ: το 1974 για το 2ο μέρος της ταινίας "Ο Νονός", έλαβε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, ενώ 6 χρόνια αργότερα κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στο "Οργισμένο Είδωλο".

Επίσης, έχει άλλες πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ το 2011 έλαβε το Τιμητικό βραβείο Σέσιλ Μπ. Ντε Μίλ, στα πλαίσια των 68ων Χρυσών Σφαιρών.



instagram @truefilmfan

Μία ακόμη ταινία - σταθμός στην καριέρα του De Niro ήταν ο "Ταξιτζής" του 1976, όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής υποδύθηκε τον Τράβις Μπικλ, έναν απόστρατο που υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του εργάζεται τα βράδια ως ταξιτζής. 

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Ειρήνη Νικολοπούλου, πριν από περίπου 20 χρόνια, με αφορμή την ταινία του "15 λεπτά", είχε μιλήσει για τις διακοπές του στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη έφηβος, τονίζοντας πως οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και φιλόξενοι. 

Ο De Niro είναι γνωστός για την τελειομανία του - χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, πως έμαθε ακόμα και μια διάλεκτο της Σικελίας, για να υποδυθεί τον Vito Corleone στον Νονό 2, ενώ έκανε και μαθήματα πυγμαχίας για τον ρόλο του, ως Jake LaMotta στο "Οργισμένο είδωλο", αλλά και για την μεγάλη αδυναμία του στις γυναίκες - ιδίαιτερα στις μαύρες γυναίκες. 

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει εφτά παιδιά.

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό Diahnne Abbott το 1976, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Raphael, ενώ υιοθέτησε και την κόρη της συζύγου του από προηγούμενη σχέση της, την Drena. Οι δυο τους χώρισαν 12 χρόνια αργότερα.

 

 

 

 

Από το 1988 μέχρι το 1996, ο De Niro ήταν ζευγάρι με το μοντέλο Toukie Smith - το 1995 γεννήθηκαν οι δίδυμοι γιοι τους, Julian και Aaron, μέσω παρένθετης μητέρας.

 

 

Έναν χρόνο μετά τον χωρισμό του από την Smith, παντρεύτηκε την ηθοποιό Grace Hightower, με την οποία απέκτησαν έναν γιο τον Elliot το 1998 και χώρισαν το 1999. 

Ωστόσο, το διαζύγιό τους δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ και οι δυο τους τα ξαναβρήκαν, ανανεώνοντας τους όρκους τους το 2004.

 

 



instagram @spletnik_ru

Τον Δεκέμβριο του 2011 γεννήθηκε η κόρη τους μέσω παρένθετης μητέρας - ενώ το Νοέμβριο του 2018 έγινε γνωστό πως οι δυο τους χώρισαν τελικά, μετά από 20 χρόνια γάμου.

Τον τελευταίο καιρό ο διάσημος καλλιτέχνης έχει σχέση με την εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών, Tiffany Chen. Το ερωτευμένο ζευγάρι είχε απαθανατιστεί να περπατά χέρι χέρι τον Ιούλιο του 2022 πυροδοτώντας τις φήμες που ήθελαν την Chen να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Ο De Niro ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ET Canada πώς είναι να είσαι πατέρας έξι παιδιών και ομολόγησε ότι δεν έχει έξι αλλά επτά παιδιά αφού καλωσόρισε ένα νέο μέλος στην οικογένειά του. 

Διαβάστε ακόμη: Μπαμπάς στα 79 ο Robert De Niro! Μόλις ανακοίνωσε το 7ο παιδί του από την 4η σύντροφο του ηλικίας 46 ετών! (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Robert De Niro: Μας δείχνει για πρώτη φορά τη νεογέννητη κορούλα του - Τι όνομα θα δώσει στο 7ο παιδάκι του; (φωτό - βίντεο)

Ο διάσημος ηθοποιός έγινε μπαμπάς μίας υγιέστατης μικρούλας που ονόμασε Gia Virginia Chen-De Niro

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ