Ποια είναι η Βασίλισσα Suthida της Ταϊλάνδης; Η φρουρός του διαδόχου έγινε η γυναίκα που ερωτεύτηκε ο Βασιλιάς (φώτο)

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που ξεκίνησε από αεροσυνοδός και έγινε βασίλισσα!

Η Suthida Tidjai είναι η σύζυγος του βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Vajiralongkorn. Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1978 στο Hat Yai, Songkla, στην Ταϊλάνδη, από τους Kham και Jangheang Tidjai.

Φοίτησε στο Somboonkulkanya Middle School και στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Assumption στην Μπανγκόκ, όπου αποφοίτησε με πτυχίο στις τέχνες επικοινωνίας το 2000. Έπειτα εργάστηκε ως αεροσυνοδός.

Η δουλειά της ως αεροσυνοδός και ο στρατός

Για τρία χρόνια δούλευε για την JALways Airlines, μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ανέλαβε θέση στην Thai Airways από το 2003 έως το 2008.

Η Suthida αργότερα εντάχθηκε στον στρατό της Ταϊλάνδης το 2010 όπου υπηρέτησε στον Βασιλικό Ταϊλανδικό Στρατό, ανεβαίνοντας στο βαθμό του στρατηγού. Υπηρέτησε επίσης ως μέλος της Βασιλικής Διοίκησης Ασφαλείας.

www.royaloffice.th

Μέχρι τον Αύγουστο του 2014, διορίστηκε διοικητής της ομάδας ασφαλείας του τότε διαδόχου Vajiralongkorn, που ονομαζόταν «οι Φρουροί Ratchawanlop» και δύο χρόνια αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου 2016, προήχθη στον βαθμό του στρατηγού και Διοικητής της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Φρουρά του Βασιλιά. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Suthida έλαβε άλλον έναν διορισμό ως αναπληρώτρια διοικητής του Royal Thai Aide-de-cam Department.

Τον Οκτώβριο του 2017, έλαβε τον Μεγαλόσταυρο (Πρώτη Τάξη) του Πιο επιφανούς Τάγματος. Όταν ο Vajiralongkorn έγινε ο Βασιλιάς Ράμα Χ. ήταν η πρώτη γυναίκα αξιωματικός που έλαβε την τιμή από το 2004.

Μετά το διαζύγιο του Vajiralongkorn από την πρώην πριγκίπισσα Srirasmi, η Suthida συνδέθηκε ρομαντικά με τον μελλοντικό βασιλιά. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν διαδόσει τις φήμες και την ανακήρυξαν ως τη μελλοντική σύζυγο. Ωστόσο, το Βασιλικό Παλάτι δεν επιβεβαίωσε ποτέ τη σχέση τους τότε.

www.royaloffice.th

Ο γάμος με τον βασιλιά Vajiralongkorn 

Το Βασιλικό Παλάτι ανακοίνωσε το 2019 ότι ο βασιλιάς επρόκειτο να παντρευτεί τη Suthida και να την ονομάσει σύζυγο βασίλισσα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Amhorn Sathan Residential Hall την 1η Μαΐου 2019 με την τελετή να μεταδίδεται ζωντανά στην τηλεόραση. Στην παραδοσιακή τελετή, η Suthida έπεσε στο πάτωμα και χάρισε στον Βασιλιά θυμίαμα και λουλούδια.

Η στέψη της Suthida ως βασίλισσας

Στη συνέχεια, στις 4 Μαΐου, στέφθηκε επίσημα σύζυγος κατά τη στέψη του συζύγου της, κάνοντάς την “Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Suthida” (Somdet Phra Nang Chao Suthida Bajrasudhabimalalakshana Phra Borommarajini).

Τα γενέθλια της βασίλισσας είναι εθνική εορτή στην Ταϊλάνδη και οι δρόμοι στολίζονται με τις φωτογραφίες της όλο τον Ιούνιο για να γιορτάσουν. Οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης ενθαρρύνονται να φορούν μοβ (το «χρώμα» της βασίλισσας) για να την τιμήσουν και τα κτίρια στην Μπανγκόκ είναι διακοσμημένα με κίτρινο (το χρώμα του Βασιλιά) και μοβ σε γιορτή.

Απαγορεύονται οι προσβολές προς τη βασιλική οικογένεια

Καθώς η Ταϊλάνδη έχει αυστηρούς νόμους, απαγορεύεται κάθε κριτική στη βασίλισσα και τη βασιλική οικογένεια στη χώρα. Ένα άτομο μπορεί να τιμωρηθεί με έως και 15 χρόνια φυλάκισης για «προσβολές» προς τη βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Μυκόπλασμα από το οποίο πάσχει η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης - Σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα χωρίς συμπτώματα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ