Συγκινεί η γέννα μέσα στο ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης - Φωτό & βίντεο της δύσκολης εκκένωσης

Γέννησε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου!

Μέσα σε ένα ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Βιαστικών Περιστατικών (ΕΚΑΒ), κατά τη διάρκεια της μεταφοράς προς το νοσοκομείο της Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε η γέννηση έγκυου γυναίκας. Αυτή η γυναίκα ήταν το τελευταίο άτομο που μεταφέρθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Οι γιατροί και οι μαίες που συνόδευαν την επίτοκο γυναίκα εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του τοκετού. Παράλληλα, κατά την ίδια ώρα, άλλα 11 νεογέννητα μεταφέρονταν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα, ενώ ένα ακόμα μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε μία από τις πιο απαιτητικές διαδικασίες εκκένωσης που έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Για τον συντονισμό της εκκένωσης, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μετέβησαν από την Αθήνα στην περιοχή με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Με πλοίο και λεωφορεία μεταφέρθηκαν ασθενείς - Συγκλονίζουν οι εικόνες

glomex

Η χαρά για την επιτυχία της γέννησης ήταν εμφανής στα πρόσωπα του γιατρού και της μαίας που συνόδευσαν τη νεογέννητη, την ίδια στιγμή που άλλα 11 μωρά μεταφερόνταν επίσης με ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Βιαστικών Περιστατικών (ΕΚΑΒ) στην Καβάλα και ένα ακόμη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η δύσκολη επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ο επιτόπιος συντονισμός της διαδικασίας επιτεύχθηκε με τη μετακίνηση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου από την Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης είχε αρχίσει την προηγούμενη ημέρα, όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη επιδείνωσε την κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ριπές που φτάνουν έως και 9 μποφόρ.

Το προηγούμενο απόγευμα, οι αρχές στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων βάσει των προβλέψεών τους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και με τη φωτιά να μην έχει φθάσει ακόμη στο νοσοκομείο, αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση. Ο λόγος ήταν οι πυκνοί καπνοί που προέρχονταν περιοδικά από τη φωτιά και φυσούσαν προς το νοσοκομείο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε σε λίγες ώρες. Συνολικά, εκκενώθηκαν 159 ασθενείς. Εκτός από τα νεογνά, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα νοσοκομεία της Καβάλας και της Ξάνθης. Επίσης, 94 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - 25 στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και 69 σε ένα πλοίο που χρησιμοποιήθηκε ως Νοσοκομείο Εκστρατείας.

Επιπλέον, 10 ασθενείς που βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Κομοτηνής και της Καβάλας με ειδικές κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, καθώς βρίσκονταν διασωληνωμένοι. Κάθε ασθενοφόρο συνοδευόταν από γιατρό ή νοσηλευτή για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών. Επίσης, στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις του υγειονομικού σώματος του Στρατού.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιδίωκαν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας φύσηξαν σε απόσταση 300 μέτρων από το νοσοκομείο. Παρά την απόσταση, δημιουργήθηκαν διάσπαρτες εστίες και πυκνός καπνός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ