Η Ελλάδα φλέγεται: η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη εκτός ελέγχου - "Κλείστε πόρτες και παράθυρα" στον Ασπρόπυργο - Καίγονται σπίτια στην Χασιά

53 πυρκαγιές σε όλη την χώρα! Καπνός καλύπτει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη!

Η Ελλάδα φλέγεται και δεν είναι υπερβολή αν δει κανείς τις νέες εστίες φωτιάς εξαιτίας των ιδιαίτερα ευνοϊκών για πυρκαγιά καιρικών συνθηκών. Πυρκαγιές εντοπίζονται σε όλο τον χάρτη όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει από την εικόνα που παίρνουμε από το δορυφόρο METEOSAT-11 που επεξεργάζεται η ομάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Όλη η Ελλάδα είναι καλυμμένη από ένα στρώμα καπνού. Με 53 πυρκαγιές να μαίνονται το τελευταίο 24ωρο ο καπνός έχει εξαπλωθεί σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Εθνικό Αστεροσκοπείο/Meteo

18 τουλάχιστον νεκροί στο Δάσος της Δαδιάς - Εκκενώνονται 9 οικισμοί στον Έβρο

Η φωτιά στην περιοχή του Έβρου είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν απανθρακωμένοι 18 άνθρωποι στο Δάσος της Δαδιάς. Τα πτώματα εικάζεται ότι ανήκουν σε παράτυπους μετανάστες, μιας και δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση ανθρώπων στην αστυνομία. Το Δάσος της Δαδιάς που είχε καεί και το περσινό καλοκαίρι βρίσκεται ακόμη μια φορά μπροστά στην πύρινη λαίλαπα.

 

 

Ακόμη, εκκενώθηκαν 9 οικισμοί προς την Κομοτηνή μετά από μήνυμα του 112. Οι οικισμοί είναι οι εξής: Δικέλλα, Κόμμαρος, Μέστη, Πλάκα, Ατάρνη, Μάκρη, Αύρα, Μεσημβρία, Συκκοράχη και Πέραμος.

 

 

Φωτιά και στον Ασπρόπυργο - Εκκενώσεις περιοχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά από τις πρωινές ώρες και στον Ασπρόπυργο. Μετά από μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν οι περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα απομακρυνθείτε νότια προς Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 15.45 είχε σταλεί μήνυμα και στους κατοίκους του οικισμού Πανόραμα προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Λόφος Κυρίλλου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Μάνδρα.

Καίγεται εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη

Εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται ολοσχερώς με τους μαύρους καπνούς να είναι αρκετά πυκνοί και σε συνδιασμό με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.  Οι κατοίκοι του Ασπροπύργου καλούνται να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Καίγονται σπίτια στην Χασιά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στη Χασιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή. Οι περίπου 50 μοναχές φαίνεται να βρίσκονται καλά στην υγεία τους. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα, ενώ πλέον ο κίνδυνος είναι να φτάσει το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη κάψει ένα σπίτι και μια επιχείρηση, ενώ πλησιάζει επικίνδυνα και άλλα σπίτια στη Φυλή.

 

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ και η ΕΛΑΣ προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί, στην απομάκρυνση ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην Μονή Κλειστών. Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ειδοποίησε τους ακτοίκους της περιοχής ώστε να απομακρυνθούν. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ