Mετά τη νύχτα τρόμου, ξημέρωσε ο φόβος για την Πάρνηθα: Άδειασαν τρία γηροκομεία προληπτικά - 7 αεροσκάφη 3 ελικόπτερα άρχισαν ρίψεις νερού

Τραγική η κατάσταση στην Πάρνηθα!

Πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι κοντά στην Πάρνηθα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε εκεί εξαπλώνεται και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με την εκτίμηση των επιστημόνων η πυρκαγιά κινείται βόρεια-βορειοανατολικά, αντίθετα στην επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν κατά πολύ το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια να μην κάψει η φωτιά τον Εθνικό Δρυμό.

Eurokinissi

Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία γηροκομεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Το μέτωπο στη Φυλής

«Η φωτιά έχει μεταφερθεί στην Πάρνηθα από τη Φυλή πλέον». Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Η πυρκαγιά χωρίζεται σε δύο επικίνδυνα μέτωπα, με το ένα να κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια, ενώ το άλλο επεκτείνεται προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω της φωτιάς. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Ισχύει ακόμα η διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

Διαβάστε επίσης: Στους καπνούς η Ακρόπολη - Πύρινες φλόγες έξω από την Πάρνηθα

Διάσπαρτες εστίες στον Ασπρόπυργο

Στο μέτωπο του Ασπροπύργου η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο διάσπαρτες ενεργές εστίες πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ