Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; “Το ενυδατικό της φύσης”- ένας βλεννοπολυσακχαρίτηs που βρίσκουμε σε όλο το σώμα - Πλεονεκτήματα & παρενέργειες

Πείτε αντίο στις ρυτίδες!

Το υαλουρονικό οξύ, επίσης γνωστό ως υαλουρονικό, είναι ένας υδατάνθρακας, πιο συγκεκριμένα ένας βλεννοπολυσακχαρίτης που υπάρχει σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό, είναι αυτό που κάνει το δέρμα γεμάτο.

Όταν εγχέεται σε δέρμα με ρυτίδες προσθέτει τον χαμένο όγκο και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ επίσης προσελκύει και δεσμεύει το νερό, και αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση του όγκου στην περιοχή της ένεσης.
Επειδή είναι ένα από τα πιο υδρόφιλα μόρια στην φύση με πολυάριθμα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα μπορεί να περιγραφεί ως “το ενυδατικό της φύσης”. Το όφελος του υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαρκέσει για έξι με δώδεκα μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από την σωστή τεχνική έγχυσης και την καλή ποιότητα του υλικού.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που συνήθως παράγεται από τον οργανισμό και δίνει στο δέρμα όγκο και φρεσκάδα. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος γεμίζουν το διάστημα μεταξύ του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης μέσα στο δέρμα, το οποίο αναπληρώνει τον φυσικό όγκο που χάνεται με τη γήρανση.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης, όταν ακολουθούνται οι κανόνες αντσηψίας, αλλά χρειάζεται να επαναλαμβάνονται οι θεραπείες για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Το υαλουρονικό οξύ προσελκύει επίσης και δεσμεύει το νερό όπου εγχέεται, βοηθώντας στη διατήρηση της φρεσκάδας.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να ληφθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ακόμη και υποψήφιοι των 18 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν ενέσεις υαλουρονικού για να κάνουν τα χείλη τους πιο γεμάτα ή να ενισχύσουν τη μύτη ή το πηγούνι μη χειρουργικά.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι 30-65 ετών και ζητούν να αντιστραφούν τα σημάδια της γήρανσης. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν το υαλουρονικό ως εναλλακτική λύση σε άλλα ενέσιμα υλικά, όπως το κολλαγόνο, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης.

feepik

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Το υαλουρονικό εγχέεται για να διορθωθεί το περίγραμμα, να γεμίσει το χαλαρωμένο δέρμα και για τη λείανση των ρυτίδων του προσώπου. Το υαλουρονικό είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των μεσαίων και βαθιών ρυτίδων του προσώπου, όπως τις ρινοχειλικές πτυχώσεις που ξεκινούν από τη μύτη και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος. Άλλες χρήσεις είναι το επιφανειακό γέμισμα στα χείλη, η διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου καθώς και η αποκατάσταση του περιγράμματος του σαγονιού. Αναλυτικά το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για:

  • Βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις που εμφανίζονται δίπλα στην εξωτερική γωνία της μύτης και των χειλιών, γνωστές ως ρυτίδες γέλιου
  • Ρυτίδες που εμφανίζονται στις δύο γωνίες των χειλιών
  • Εκτεταμένες κοιλότητες που εμφανίζονται με την ηλικία, όταν το μάγουλο ξεκινά να χωρίζει από το κάτω βλέφαρο (στο σημείο όπου βάζουμε κονσίλερ ματιών)
  • Περιστοματικές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από το στόμα, συνήθως με την ηλικία ή την απώλεια βάρους
  • Απώλεια όγκου των παρειών
  • Κενό στο κάτω μέρος του μάγουλου που εμφανίζεται και στις δύο πλευρές των χειλιών
  • Περίγραμμα πηγουνιού και γενικότερα του προσώπου
  • Γέμισμα των χειλιών
  • Ρυτίδες των ματιών, του μετώπου και του μεσοφρύου συνδυαστικά με ΒΟΤΟΧ, για τις ρυτίδες του μετώπου

ΕΧΩ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Το αποτέλεσμα των ενέσεων υαλουρονικού οξέος παρατηρούνται αμέσως μετά την έγχυση.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚOΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

Συνήθως η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι 12 μήνες ενίοτε είναι απαραίτητη μια δεύτερη έγχυση μετά από περίπου έξι μήνες επειδή το υλικό θα έχει μια σχετική υποχώρηση, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται η μισή ποσότητα υλικού σε σχέση με την αρχική έγχυση.

free

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά δομικά με το ανθρώπινο υαλουρονικό, πολύ λίγοι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές ή άλλες ανοσολογικές αντιδράσεις σε αυτό. Δεν απαιτείται τεστ αλλεργικής αντίδρασης πριν από τη θεραπεία. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με το βόειο κολλαγόνο, το οποίο έχει ένα υψηλό ποσοστό αντιδράσεων και απαιτεί τεστ αλλεργικής αντίδρασης.

Ως ένα φυσικό πολυμερές, το υαλουρονικό μπορεί να διαλυθεί από ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Εάν ένας ασθενής εμφανίσει οποιεσδήποτε ανωμαλίες μετά την ένεση, μπορούν να διορθωθούν γρήγορα με απλή έγχυση υαλουρονιδάσης στην ίδια περιοχή, η οποία προκαλεί τη γρήγορη διάλυση του υλικού. Η βιωσιμότητα του εν λόγω φάρμακου έχει δοκιμαστεί και επιβεβαιωθεί σε αρκετές μελέτες.

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ;

Η διάρκεια της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι 20 με 30 λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ;

Το αποτελέσματα διαρκούν για έξι έως δώδεκα μήνες, μερικές φορές περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την περιοχή ή περιοχές που αντιμετωπίζονται και πόσο αργά ή γρήγορα μεταβολίζεται από το σώμα του ασθενούς το υλικό. Επομένως η συχνότητα επανάληψης της θεραπείας εξαρτάται από την αντίδραση του κάθε οργανισμού.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;

Σύμφωνα με τη dermadvance.gr, πιθανές παρενέργειες είναι πρήξιμο και μώλωπες που συνήθως διαρκούν λιγότερο από μία εβδομάδα. Η άνιση ή πολύ επιφανειακά έγχυση του υλικού μπορεί να προκαλέσει εξογκώματα στο δέρμα, η υπερβολική χρήση μπορεί να δώσει οιδηματώδη εμφάνιση. Επομένως η επιλογή του σωστού γιατρού για την εφαρμογή είναι πολύ σημαντική ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή διαδικασία και η αποφυγή μολύνσεων.

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι πολύ λιγότερο ακριβή από ότι οι χειρουργικές λύσεις για τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης, όπως ένα λίφτινγκ. Το ακριβές κόστος μιας θεραπείας με υαλουρονικό εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται, τη ποσότητα του υλικού, τη πείρα και τα προσόντα του γιατρού εφαρμόζει τη θεραπεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ