Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς - Οι νικητές του διαγωνισμού 2023 Nature inFocus Photography Awards

Συγκλονιστικά κλικς!

Ανακοινώθηκαν προσφάτως, σε τελετή που έλαβε χώρα στην Bangalore της Ινδίας, οι νικητές του διαγωνισμού 2023 Nature inFocus Photography Awards.

Οι νικητές επελέγησαν από 24.000 φωτογραφίες άγριας ζωής που υπέβαλαν πάνω από 1.500 φωτογράφοι.

Τελικά, ο κινηματογραφιστής και υπέρμαχος της διατήρησης άγριας ζωής Srikanth Mannepuri ανακηρύχθηκε Photographer of the Year για ένα φωτογραφικό ντοσιέ που αναδεικνύει τις απειλές με τις οποίες είναι αντιμέτωπα τα μανγκρόβια δάση στις ινδικές ακτές.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως βλέπετε κι εσέις πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κλικ που δείχνει με μεγάλη λεπτομέρεια τα σκουπίδια, τα πλαστικά μπουκαλάκια όλα όσα αποτελούν απειλή ...

Τα δίχτυα που πετάνε οι ψαράδες, αποτελούν μεγάλο ποσοστό και σημαντική απειλή για την άγρια ζωή της περιοχής. Στα δάση, όπου η παλίρροια ξεβράζει συνεχώς, τα πεταμένα δίχτυα κολλάνε σε δέντρα και θάμνους και μπορούν να παγιδεύσουν θανάσιμα ερπετά και πουλιά. Εδώ, μπορείτε να δείτε ένα Νεροφίδι με πρόσωπο σκύλου που μπλέχτηκε σε ένα δίχτυ και τελικά πέθανε.


naturainfocus

Ακόμη, η "νικήτρια" φωτογραφία απεικονίζει ένα μεγάλο βιομηχανικό εργοστάσιο σε κοντινή απόσταση από τα δάση.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες στρέμματα υγροτόπων καθαρίζονται για να δημιουργηθεί χώρος για μεγάλες βιομηχανίες. Αυτά τα φυτά συνήθως απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες λυμάτων στα κοντινά υδάτινα σώματα, τα οποία σχηματίζουν ένα αδιαπέραστο τοξικό στρώμα στην επιφάνεια, αποδεικνύοντας θανατηφόρο για την πανίδα και τη χλωρίδα.

Φωτογράφοι από όλον τον κόσμο προσκλήθηκαν να υποβάλουν την καλύτερη φωτογραφία τους σε έξι κατηγορίες: Animal Portraits, Animal Behaviour, Conservation Focus, Creative Nature Photography, Wildscape & Animals in Their Habitat και Photographer of the Year – Portfolio. Παρά το ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε στην Ινδία, ο φετινός είχε αυξημένη διεθνή συμμετοχή.

 «Ο Nature inFocus Photography Awards έχει εξελιχθεί και γίνει τόπος συνάντησης ντόπιων και διεθνών φωτογράφων» είπε ο Rohit Varma, ένας από τους ιδρυτές του Nature inFocus. «Κάθε χρόνο βλέπουμε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν νέες πλευρές του φυσικού μας κόσμου ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν φως σε σχετικά ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων και των γεωγραφικών τοποθεσιών. Έχει πραγματικά γίνει μια διεθνής πλατφόρμα για φωτογράφους άγριας ζωής!» τόνισε.

Στον σύνδεσμο Nature inFocus, οι νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ