Αυτή η καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε χωρίς κηλίδες - Αψεγάδιαστη και μοναδική στον πλανήτη

Η πρώτη καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες από το 1972!

Ένα μοναδικό μωρό καμηλοπάρδαλης που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στο Τενεσί έχει κεντρίσει την παγκόσμια προσοχή, καθώς διαφοροποιείται από τα συνηθισμένα μέλη του είδους του, λόγω της έλλειψης των χαρακτηριστικών καστανών κηλίδων.

Η καμηλοπάρδαλη ύψους 2,5 μέτρων γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου στο ζωολογικό κήπο Brights. Ο Brights Zoo ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αυτή η ξεχωριστή καμηλοπάρδαλη είναι η μοναδική γνωστή περίπτωση μονόχρωμης καμηλοπάρδαλης στον κόσμο.

Τα διάφορα είδη καμηλοπάρδαλης περιλαμβάνουν την καμηλοπάρδαλη της νότιας Αφρικής, την καμηλοπάρδαλη Μασάι, την "δικτυωτή" καμηλοπάρδαλη και αυτήν της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το Ίδρυμα Διατήρησης της Καμηλοπάρδαλης (GCF).

Η εκτελεστική διευθύντρια του GCF, δήλωσε ότι «δεν είχε δει ποτέ παρόμοια καμηλοπάρδαλη στη φύση στην Αφρική».

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το CBS News, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Μπράιτ δήλωσε ότι η τελευταία καταγεγραμμένη αψεγάδιαστη καμηλοπάρδαλη ήταν το 1972 στο Τόκιο. Εκείνη η καμηλοπάρδαλη, που ονομάστηκε Τοσίκο, γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Ουένο, σύμφωνα με αρχειακές φωτογραφίες.

Πώς θα ονομαστεί η ξεχωριστή καμηλοπάρδαλη

Την Κυριακή ο ζωολογικός κήπος διεξήγαγε έναν διαγωνισμό για το όνομα του νεογέννητου ζώου. Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι έχει περιορίσει τη λίστα του διαγωνισμού ονοματοδοσίας σε τέσσερις επιλογές: Kipekee, που σημαίνει μοναδική- Firyali, που σημαίνει ασυνήθιστη ή εξαιρετική- Shakiri, που σημαίνει "είναι η πιο όμορφη"- και Jamella, που σημαίνει "μία με μεγάλη ομορφιά".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ