Άγρια δολοφονία μίας γυναίκας από 27χρονο νεαρό - Την σκότωσε γιατί είχε σημαία του Pride στην μπουτίκ της (βίντεο)

Τι λέει η κόρη της

Ακόμη μία δολοφονία με ομοφοβικό κίνητρο σημειώθηκε στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Καλιφόρνια ο 27χρονος Τράβις Ικεγκούτσι πυροβόλησε και σκότωσε την 66χρονη Λόρι Κάρλετον, έξω από το κατάστημα που διατηρούσε με ρούχα.

Μάλιστα, σοκάρει το γεγονός ότι πριν τη δολοφονήσει, της επιτέθηκε φραστικά, με υβριστικά σχόλια για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, επειδή η γυναίκα είχε τοποθετήσει μια σημαία Pride έξω από το κατάστημά της.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπέρμαχος της κοινότητας αλλά δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως μέλος της.

Λίγο μετά τη δολοφονία της Λόρι Κάρλετον, αστυνομικοί εντόπισαν τον Τράβις Ικεγκούτσι. Ο 27χρονος ήταν οπλισμένος και έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. 

Να σημειώσουμε ότι έξω από την μπουτίκ της άτυχης γυναίκας έχουν συγκεντρωθεί πλήθος λουλουδιών και στεφάνια.

Μπαράζ ομοφοβικών αναρτήσεων στο Twitter



Μετά το έγκλημα οι αρχές διαπίστωσαν πως ο 27χρονος είχε ιστορικό ομοφοβικών και αντισημιτικών αναρτήσεων στα social media. Όμως, παρότι οι αρχές δημοσίως επιβεβαίωσαν ότι ο Ικεγκούτσι έκανε στο παρελθόν τέτοιες αναρτήσεις στο Twitter, για τουλάχιστον δύο ημέρες η πλατφόρμα δεν είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό. 



 

Η Αλεχάντρα Καραμπάλο, από τη Cyberlaw Clinic της Νομικής του Χάρβαρντ, έγραψε σε ανάρτηση ότι έκανε αναφορά για το περιεχόμενο του λογαριασμού, αλλά η απάντηση που της έστειλε η εταιρεία ήταν «Αφού εξετάσαμε τις διαθέσιμες πληροφορίες, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι (ο λογαριασμός) δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς ασφαλείας μας». 

Το CNN απευθύνθηκε στο Twitter, ρωτώντας γιατί παρέμενε ενεργός ο λογαριασμός. «Θα σας απαντήσουμε σύντομα», ήταν το αυτόματο μήνυμα που εστάλη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Μισή ώρα αργότερα, ο λογαριασμός «κατέβηκε» από την πλατφόρμα. 

Στον λογαριασμό του στο Twitter o 27χρονος είχε «καρφιτσωμένη» μια φωτογραφία με σημαία του Pride να φλέγεται. «Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα πρέπει να σταματήσουν να ζητούν την αποδοχή του κόσμου. Αντί για αυτό, θα έπρεπε να ανοίξουν την καρδιά τους στον Ιησού και να γυρίσουν την πλάτη στην ψευδή σεξουαλική ταυτότητα, που ο διάβολος τους ξεγέλασε ότι έχουν», ανέφερε σε μία από τις απανωτές ομοφοβικές αναρτήσεις του, ενώ χαρακτήριζε «καρκίνο» τη συμπερίληψη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ