Τι είπε η αεροσυνοδός του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πριγκόζιν σε μήνυμα της: Έχει καθυστερήσει η πτήση για επισκευές - Απογειωνόμαστε σε λίγο ... (βίντεο)

Τα πιθανά σενάρια ...

Η αεροσυνοδός του πρώην αρχηγού της ομάδας Wagner,  Γεβγκένι Πριγκόζιν, παραπονέθηκε ότι χρειάστηκε να περιμένει για «ανεξήγητες επισκευές» στο μοιραίο ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer της Wagner το οποίο συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης (23/8).

Η πληροφορία έρχεται στον απόηχο της φημολογίας ότι εκρηκτικά, κρυμμένα σε κιβώτιο με ακριβό κρασί, φορτώθηκαν στο αεροσκάφος και ότι αυτό οδήγησε στο θάνατο και των 10 επιβαινόντων.

Η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν, Κριστίνα Ρασποπόβα, ανέφερε στην οικογένειά της μία ανεξήγητη καθυστέρηση πριν από την απογείωση του αεροπλάνου, και άφησε να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος «επισκευαζόταν» πριν από την πτήση, σύμφωνα με το κανάλι του Telegram VChK-OGPU.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρός και ο Ντμίτρι Ούτκιν: Συνιδρυτής της Wagner & στενός συνεργάτης του Πριγκόζιν - Επέβαινε στο αεροσκάφος

Ένας από τους συγγενείς της 39χρονης σχολίασε: «είπε ότι ήταν στη Μόσχα, θα πετούσε σήμερα  (24/8) ή αύριο (Παρασκευή). Το αεροσκάφος ήταν υπό συντήρηση ή κάποιες επείγουσες επισκευές. Περίμεναν την πτήση. Κάποιο είδος συντήρησης, τίποτα το ιδιαίτερο».

Στη μοιραία πτήση, εκτός του Πριγκόζιν, φαίνεται ότι βρισκόταν και ο συνιδρυτής της Wagner, Ντμίτρι Ούτκιν, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, η ρωσική αστυνομία απέκλεισε σήμερα, Πέμπτη την περιοχή γύρω από το νεκροτομείο στην περιοχή Τβερ, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί του επικεφαλής της ομάδας Wagner και του συνιδρυτή της. Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που δείχνουν επιφύλαξη στο θάνατο του Πριγκόζιν, μεταξύ αυτών το Παρίσι και το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ