Ευρήματα - σοκ στο σπίτι του 45χρονου εμπρηστή: Προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες

Πρώην δικηγόρος με ψυχολογικά προβλήματα ο εμπρηστής στην Αυλώνα.

Στο σπίτι του 45χρονου που συνελήφθη για εμπρησμό, εντοπίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες. Στον 45χρονο πέρασαν χειροπέδες για τον εμπρησμό στην Αυλώνα.

Σύμφωνα με την Ασυνομία, έχουν επιβεβαιωθεί τρεις ενέργειες του δράστη σε διάφορα σημεία της Αυλώνας. Πρόκειται για έναν πρώην δικηγόρο με ψυχολογικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτού του πλαισίου δράσης, σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάμματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας".

ΕΡΑ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως «οι εμπρηστές συλλαμβάνονται και αποδίδονται στην ελληνική Δικαιοσύνη».

 

 

Μαρτυρίες που τον "καίνε"

Ο 45 χρόνος πρώην δικηγόρος ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο κόσμος ήξερε ότι είχε προβλήματα με τον τόπο, αλλά και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τον έχουν δει να βάζει φωτιές στο παρελθόν.

 

 

Οργισμένο μήνυμα Κικίλια στους εμπρηστές: «Αλητήριοι θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη»

Σε έντονο ύφος ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έστειλε μήνυμα προς τους εμπρηστές που κατακαίνε τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Ο Υπουργός έκανε αναφορά για «αλητήριους εμπρηστές» ενώ απαρίθμησε συνολικά 9 πυρκαγιές σε λίγες ώρες στον Αυλώνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ημιφορτηγό ασημένιου χρώματος, ενώ στο τέλος της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

«Την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας (αυτή που φαίνεται από την Αθήνα) παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ξεκίνησε ένα μπαράζ διαδοχικών πυρκαγιών στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας και συγκεκριμένα από τον Αυλώνα μέχρι το Σικάμηνο. Στην πρώτη φωτό βλέπετε την τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57 και στη δεύτερη τις άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας για τις περιπτώσεις εμπρησμων.

Διαβάστε επίσης: Εμπρηστές πίσω από τις 9 φωτιές από το πρωί στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα - Προσαγωγές υπόπτων

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.

8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες

9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες

10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.

12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό.

Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές

Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

 

 

Ελεύθεροι οι άλλοι τρεις

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την ανάκρισή τους από τις δικαστικές Αρχές, οι δύο 31χρόνοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι εμπρησμού, αλλά και ο κάτοχος του ασημί αγροτικού με τα κιάλια, το βαμβάκι και το τσακμάκι στον Αυλώνα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Έτσι λοιπόν ο Εισαγγελέας, τούς άφησε ελεύθερους και δεν θα σχηματιστεί καν δικογραφία.

Στην κατοχή των δύο 31χρονων βρέθηκαν αποσμητικά σπρέι και 9 αναπτήρες, οι οποίοι δεν λειτουργούσαν. Στην απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι έπαιξαν ρόλο και μαρτυρίες ότι ήταν εθελοντές στις φωτιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ