Vintage pic: Η ακαταμάχητη Σοφία Λόρεν αγκαλιά με τον Κλίφτον Γουέμπ - Όταν η ντίβα του ιταλικού κινηματογράφου έγινε 22 ετών (φωτό)

Συμπρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το παιδί και το δελφίνι"

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Άρης Λουπάσης μέσα από το λογαριασμό του στο instagram.

Ο γνωστός συλλέκτης ανήρτησε ένα ασπρόμαυρο κλικ στο οποίο πρωταγωνιστεί η αείμνηστη Σοφία Λόρεν με τον Κλίφτον Γουέμπ.

Η 22χρονη τότε, μεγάλη ντίβα του ιταλικού και παγκόσμιου κινηματογράφου Σοφία Λόρεν την βραδιά των γενεθλίων της στις 20 Σεπτεμβρίου του 1956 στα σαλόνια του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα με την παρουσία γνωστών και λαμπερών ονομάτων της κοσμικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου.

 

 

Ο λόγος της παραμονής της στην Ελλάδα είναι τα γυρίσματα της νέας ρομαντικής περιπέτειας που πρωταγωνιστεί με τίτλο "Τo παιδί και το δελφίνι" που βασίζεται στο μυθιστόρημα του David Divine "Boy on a dolphin" και προβάλλεται το 1957 με μεγάλη επιτυχία στις ελληνικές και ξένες αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Η Σοφία Λόρεν ποζάρει ανέμελη με μαύρα lingerie - «Προτιμώ να φάω ζυμαρικά & να πίνω κρασί παρά να είμαι νούμερο 0» (φωτό)

Αποτελεί την πρώτη Χολυγουντιανή παραγωγή στην Ελλάδα και τη πρώτη ταινία που γυρίζεται σε Σινεμασκόπ 55, αποτελώντας την αρχή μιας σειράς ξένων παραγωγών που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική ομορφιά και τον ελληνικό πολιτισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε Ακρόπολη, Πειραιά, Ρόδο, Μετέωρα και Ύδρα, της οποίας οι ομορφιές γίνονται γνωστές στα πέρατα του κόσμου και εξελίσσεται σύντομα σε έναν από τους κοσμικότερους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Κατά την διαμονή της στην σουίτα 256 του πολυτελούς ξενοδοχείου η οποία είναι πλημμυρισμένη από τα αγαπημένα της ροζ τριαντάφυλλα, δεκάδες φωτογράφοι βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου για να απαθανατίσουν κάθε κίνηση της που γίνεται πρωτοσέλιδο στον εγχώριο και διεθνή τύπο.

Στην φωτογραφία την συγχαίρει για τα γενέθλια της ο συμπρωταγωνιστής του έργου Κλίφτον Γουέμπ, διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής που άφησε εποχή με τις θεατρικές του εμφανίσεις στην σκηνή του Μπρόντγουεϊ.

Διαβάστε ακόμη: Και ο Θεός έπλασε τη Σοφία Λόρεν: Vintage φωτό από την Βενετία - φοράει μαγιό & μαγνητίζει με το βλέμμα της

Η Σοφία Λόρεν συνεχίζει να αποτελεί μέχρι σήμερα ένα μύθο της παγκόσμιας έβδομης τέχνης, σύμβολο ομορφιάς και γοητείας και μια γυναίκα ορόσημο μιας ολόκληρης εποχής για το ιταλικό σινεμά που άφησε τον χρόνο να την "ζωγραφίσει" με σεβασμό και αγάπη χωρίς να αλλοιώσει ποτέ την εξωτερική της εικόνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την ίδια το Vanity Fair :"Δεν έχει ζήσει αν δεν έχει δει κάποιος την Λόρεν να περπατάει"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ