Αυτός ήταν ο Σον Κόνερι: Ο διασημότερος & γοητευτικότερος Τζέιμς Μποντ - Ο μεγάλος του έρωτας για μία συνηθισμένη γυναίκα (φωτό - βίντεο)

Σαν σήμερα ...

Σαν σήμερα το 1930 γεννήθηκε ο Σον Κόνερι!

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το 2020 σε ηλικία 90 ετών.

Με αφορμή, λοιπόν, τα γενέθλια θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού.

 

 

Σον Κόνερι: Ο καλύτερος "007" όλων των εποχών

Ο πασίγνωστος, πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, γεννήθηκε το 1930 στη Σκωτία. Προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια, καθώς η μητέρα του ήταν καθαρίστρια και ο πατέρας του εργάτης.

Ο Σον ουσιαστικά μεγάλωσε στους δρόμους παίζοντας μπάλα.

Έχει ψηφιστεί 6 φορές από το περιοδικό People ως ο πιο sexy ηθοποιός του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: Η εγγονή του Σον Κόνερι, Σάσκια είναι στην Ελλάδα για διακοπές - Στο Πόρτο Χέλι με τον πάμπλουτο αρραβωνιαστικό της (φωτό)

Ο Σον Κόνερι υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε έξι επίσημες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς, καθώς και στο ανεπίσημο remake του «Thunderball» με τίτλο «Never Say Never Again» το 1983.

Εκτός βέβαια από τις ταινίες James Bond, ο Σον έπαιξε και σε πολλές άλλες ταινίες, κάποιες από αυτές είναι το Όνομα του Ρόδου, το Express του μεσονυκτίου, ο Ιππότης της λεγεώνας της τιμής και άλλες, από τις οποίες κέρδισε πολλά βραβεία καθώς και το Oscar του δεύτερου αντρικού ρόλου. Στα 60 του το People magazine, τον ονόμασε τον πιο sexy εν ζωή άντρα. Το 2006 έλαβε το Lifetime Achievement Award από το American Film Institute.

 

 

 

 

Άλλες ταινίες που πρωταγωνίστησε

- Η Συμμαχία (The league of extraordinary gentlemen), 2003

- Ανακαλύπτοντας τον Φόρεστερ (Finding forrester), 2000

- Διπλή Παγίδα (Entrapment), 1999

- Οι Εκδικητές (The Avengers), 1998

- Ο Βράχος (The Rock), 1996

- Αναζητώντας τη Δικαιοσύνη (Just Cause), 1995

- Λάνσελοτ, ο Πρώτος Ιππότης (First Knight), 1995

- Ανατέλλων Ήλιος (Rising Sun), 1993

- Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη (The Hunt for Red October), 1990

- Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία (Indiana Jones and the Last Crusade), 1989

- Πρεζίντιο: Ο Τόπος του Εγκλήματος (PRESIDIO), 1988

- Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables), 1967

- Το Όνομα του Ρόδου (The Name Of the Rose), 1986

Ο Σον Κόνερι ήταν παντρεμένος από το 1975 μέχρι και το τέλος της ζωής του το 2020 με τη Γαλλίδα ζωγράφο Μισελίν Ροκμπρίν.

Η Μισελίν Ροκμπρίν (με καταγωγή από το Μαρόκο και τη Γαλλία) γνώρισε τον Σον Κόνερι το 1970, στη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά γκολφ που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο. «Ηταν η εποχή που ο Σον Κόνερι και οι Beatles ήταν τα μεγαλύτερα ινδάλματα», θυμάται η εγγονή της, Στεφανί Ρενουβέν σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα. Ο σταρ ήταν προσκεκλημένος του βασιλιά του Μαρόκου, Χασάν Β’, καθώς οι δύο άντρες μοιράζονταν το ίδιο πάθος για το γκολφ.



instagram @sir_sean_connery

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: Το αντίο του eirinika στον πράκτορα 007 - 20 σπάνιες φωτό από τον Dr. No, τον Ιντιάνα Τζόουνς

Η 40χρονη τότε Ροκμπρίν ήταν παντρεμένη με τον Μισέλ Κοσμάν, τον καλύτερο παίκτη γκολφ στη χώρα. Μια μέρα πριν ο Κόνερι παίξει στους αγώνες, η Μισελίν ξεχώρισε μέσα στο πλήθος έναν άνδρα με λευκό πουκάμισο. Εκλεισε τα μάτια και τον φαντάστηκε να την παίρνει στην αγκαλιά του. «Επιτέλους, γαλήνη», είχε σκεφτεί τότε. Την επόμενη μέρα ήταν μπροστά στη σκηνή που ο Κόνερι με ένα τρομερά εύστοχο χτύπημα οδήγησε το μπαλάκι στην τρύπα. Εκείνη τον χειροκρότησε, λέγοντας δύο φορές «μπράβο!», και εκείνος γύρισε να την κοιτάξει. Λίγο αργότερα ο Σον και η Μισελίν συναντήθηκαν στο σαλόνι του γκολφ κλαμπ, όπου όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ο ηθοποιός την πλησίασε, της συστήθηκε και της πρότεινε να γευματίσουν μαζί.

Εκείνη του απάντησε «ναι», σηκώθηκε από τη θέση της και πήγε να καθίσει δίπλα του. Αυτό ήταν μεγάλο σκάνδαλο για τα μέλη της λέσχης, που γνώριζαν ότι η Ροκμπρίν ήταν παντρεμένη. Ομως εκείνη πήρε το ρίσκο. Στη διάρκεια του γεύματος, σε κάθε δική του φράση εκείνη τον ρωτούσε «τι;», καθώς τα αγγλικά της δεν ήταν και πολύ καλά.

Η Μισελίν είχε αποκτήσει τρία παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους που υιοθέτησε ο Σον

Η Μισελίν Ροκμπρίν Κόνερι, 94 ετών σήμερα, ήταν η γυναίκα πίσω από τον μεγάλο άντρα, μια ισχυρή προσωπικότητα και η ίδια, που στάθηκε στο πλευρό του θρυλικού ηθοποιού μέχρι τον θάνατό του το 2020 και τον στήριξε στην καριέρα του. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Κόνερι την αποκαλούσε «Μούσα» και με αυτό το όνομα της απευθύνονταν και όλοι οι οικείοι τους.

Διαβάστε ακόμη: Μας αποχαιρετά ο Σον Κόνερι: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του καλύτερου James Bond πριν κοιμηθεί για πάντα (Φωτό & Βίντεο)

Μπορεί οι γυναίκες να τρελαίνονταν για αυτόν τον άντρα και να περίμεναν να είναι δίπλα του μία πιο φανταχτερή σύζυγος στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το στερεότυπο δεν ίσχυε.

Να σημειώσουμε ότι η Μισελίν έχει ύψος 1,55 μέτρα.

Από τον πρώτο του γάμο, με την Νταϊάν Σιλέντο, απέκτησε έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Τζέισον Κόνερι.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ