Επίσημο: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν - Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τεστ DNA

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για το αεροπορικό δυστύχημα ανακοίνωσε επισήμως τον θάνατο του Πριγκόζιν...

Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, "αντιστοιχούν στον κατάλογο" επιβατών και μελών του πληρώματος.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Το χρονικό του δυστυχήματος 

Η είδηση του θανάτου του επικεφαλής της Wagner έγινε γνωστή την Τετάρτη, όταν σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα. 

Η συντριβή έγινε στην περιοχή Tver κοντά στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass, ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί. 

bbz-prigozin01

Το αεροσκάφος Embraer συνετρίβη στην περιοχή Τβερ ενώ πετούσε μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ότι έδειχνε το μικρό αεροσκάφος να ακολουθεί ένα σύννεφο καπνού πριν προσκρούσει στο έδαφος και ξεσπάσει στις φλόγες.

Που βρισκόταν ο Πριγκόζιν όλο αυτόν τον καιρό;

Ο Πριγκόζιν είχε εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό από τα φώτα της δημοσιότητας αφού ηγήθηκε της βραχύβιας εξέγερσης, η οποία είδε τους μισθοφόρους μαχητές του να καταλαμβάνουν για λίγο ένα στρατιωτικό αρχηγείο στη νότια Ρωσία και να βαδίζουν προς την πρωτεύουσα, σοκάροντας τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που μεσολάβησε με τον Πούτιν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πριγκόζιν συμφώνησε να ματαιώσει την ανταρσία με αντάλλαγμα την απονομή χάριτος και τη δυνατότητα μετεγκατάστασης των μαχητών του στη Λευκορωσία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ