Vintage pics και Story: Όταν η πριγκίπισσα Σαρλίν παράτησε την κολύμβηση και πήγε στο Μονακό να ζήσει με τον Πρίγκιπά της

H άγνωστη ιστορία της Σαρλίν! 

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό βρήκε τον γάμο της ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αναφορών ότι ζει χωριστά από τον σύζυγό της πρίγκιπα Αλβέρτο Β'.

Αν και η οικογένεια εθεάθη να διασκεδάζει σε διακοπές με γιοτ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, δημοσιεύματα από γαλλικές και γερμανικές φυλλάδες αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν ζει σήμερα στην Ελβετία, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στο Μονακό με τα οκτάχρονα δίδυμα πρίγκιπα Ζακ και πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Αλλά πριν γίνει πριγκίπισσα Σαρλίν, ήταν η Σαρλίν Γουίτστοκ, η κομψή μέλλουσα νύφη που κέρδισε την καρδιά του Αλβέρτου, γιου της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ Β'.

Πριν από τον βασιλικό γάμο τους το 2011 (ο οποίος πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες μετά τον γάμο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας), το Tatler απέκτησε πρωτοφανή πρόσβαση στο παλάτι του Μόντε Κάρλο, με τη Natalie Livingstone να έχει αποκλειστική ακρόαση από τη μέλλουσα βασιλική νύφη.

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι με ξανθά μαλλιά γεννήθηκε στην πόλη Μπουλαγουέο της Ζιμπάμπουε. Το έτος ήταν το 1978. Το σώμα της που έμοιαζε με γαζέλα της έδινε μια φυσική προδιάθεση για αθλητισμό- όταν η Charlene Lynette Wittstock ήταν οκτώ ετών, ήταν σαφές ότι μπορούσε να κολυμπήσει σαν ψάρι.

Η μητέρα της Lynette, καθηγήτρια κολύμβησης, και ο πατέρας της Michael, διευθυντής πωλήσεων, καλλιέργησαν το ταλέντο της, αλλά κανείς τους δεν φανταζόταν ότι η κόρη τους θα παντρευόταν έναν πρίγκιπα.

Στις 2 Ιουλίου 2011, όμως, η Charlene Wittstock θα αναλάβει τον τίτλο της Αυτού Μεγαλειότητας Πριγκίπισσας του Μονακό, μια θέση που κάποτε κατείχε η μητέρα του πρίγκιπα Αλβέρτου Β' του Μονακό, Grace Kelly, αναφέρει το Tatler.

Στη συνέχεια, μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, με ένα διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού (με χαραγμένη την ημερομηνία του βασιλικού αρραβώνα, 23 Ιουνίου 2010) στο δάχτυλό της, η Σαρλίν θα αναγνωριστεί επιτέλους ως η Πρώτη Κυρία του Μονακό - ενός πριγκιπάτου συνώνυμου με τους μεγαλοκαταναλωτές και τους μεγάλους τζογαδόρους που προσελκύει εύπορους χαρακτήρες όπως ο Φίλιπ Γκριν και η Λίλι Σάφρα.

Image may contain Banister Handrail Clothing Apparel Charlene Princess of Monaco Human Person Tree and Plant

Ruven Afanador/Τatler

 

Ως γνωστόν, δεν επιβάλλεται κανένας φόρος εισοδήματος στους κατοίκους του Μονακό, το 84% των οποίων είναι πλούσιοι ξένοι. Η παρουσία και ο πρόωρος θάνατος της Γκρέις Κέλι, βέβαια, έδωσαν στο μέρος μια δόση αίγλης και τραγωδίας, η μυρωδιά της οποίας εξακολουθεί να πλανάται στον δροσερό αέρα.

Η Σαρλίν και ο πρίγκιπας της έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν μυστική τη νεαρή τους σχέση. "Στα πρώτα στάδια της σχέσης μου, δεν είχα καμία πρόθεση να μετακομίσω από τη Νότια Αφρική. Η κολύμβηση ήταν ο μοναδικός μου στόχος", λέει. Στις 13 Απριλίου 2007 η Wittstock αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Νότιας Αφρικής στα 50 μέτρα ύπτιο γυναικών, ολοκληρώνοντας την κούρσα σε 30,16 δευτερόλεπτα.

Καθώς τα κουτσομπολιά σχετικά με τη σχέση της με τον πρίγκιπα Αλβέρτο άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις, κατέφυγε σε μια μυστική τοποθεσία στη Νότια Αφρική για να μπορέσει να προπονηθεί με ηρεμία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Image may contain Clothing Apparel Dress Human Person Charlene Princess of Monaco Evening Dress Fashion and Gown

Ruven Afanador/Τatler

Όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων ένα κάταγμα στον αστράγαλο και ένα τραύμα στον ώμο, και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το άθλημα που αγαπούσε. "Η εγκατάλειψη της αγωνιστικής κολύμβησης ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ", αναστενάζει.

 "Δεν ήμουν συναισθηματικά προετοιμασμένη να αποσυρθώ ή για την αλλαγή ζωής που συνεπαγόταν''.

Αλλά η μετάβαση στη ζωή σε αυτόν τον λαμπερό θύλακα ήταν δύσκολη, επώδυνη και μοναχική. "Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστράφηκα στο Μονακό δεν είχαν σχέση με τη νοτιοαφρικανική νοοτροπία ή το χιούμορ μου", λέει.

Στη συνέχεια, υπήρχε το αναπόφευκτο γλωσσικό εμπόδιο - η Σαρλίν δεν μιλούσε γαλλικά. (Έχει, ωστόσο, κάνει μια γενναία προσπάθεια να μάθει τη γλώσσα).

Instagram/Tatler

Η Σαρλίν δεν γεννήθηκε σε βασιλική οικογένεια και έχει σταθερή πίστη στις ρίζες της. "Είμαι Αφρικανή. Δεν γεννήθηκα Μονεγάσκα, ούτε πριγκίπισσα. Αλλά θα κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά. Όταν αναλαμβάνω μια ευθύνη, είτε πρόκειται για την αρχηγία της νοτιοαφρικανικής ομάδας κολύμβησης είτε για το να γίνω σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, αφιερώνω τον εαυτό μου 100 τοις εκατό'', είχε πει. 

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Σαρλίν μεταμορφώθηκε από ένα αγοροκόριτσο που φορούσε μαγιό και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τη μόδα, σε μια καλλονή που φορούσε Armani.

"Ο πρώτος μου χορός του Ερυθρού Σταυρού ήταν ένα βάπτισμα του πυρός", λέει για την εκδήλωση που αποτελεί το αποκορύφωμα του κοινωνικού ημερολογίου του Μόντε Κάρλο.

"Είχα συνηθίσει να ζω με μαγιό και δεν είχα ιδέα από μόδα. Την ημέρα του χορού, έπαιζα βόλεϊ όλη μέρα στην παραλία και δεν σκέφτηκα να ετοιμαστώ παρά μόνο αργά το απόγευμα. Δανείστηκα ένα πράσινο φόρεμα από μια φίλη, έφτιαξα μόνη μου τα μαλλιά μου και έβαψα τα νύχια μου κόκκινα Ανατριχιάζει στην ανάμνηση. "Έμοιαζα με χριστουγεννιάτικο δέντρο". 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ