Παύλος Μαρινάκης: Όλες οι απαντήσεις - Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Στόχος η μόνιμη αύξηση του εισοδήματος

Όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα τρέχοντα ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο με τις φωτιές και όχι μόνο. 

Ο κ.Μαρινάκης ανέφερε για το θέμα ότι είναι «υποχρέωση των Αρχών να κάνουν τη δουλειά τους και αυτό κάνουν». Μάλιστα, είπε ότι κάθε μέρα οι Αρχές συλλαμβάνουν ακόμα και περισσότερους από 100 μετανάστες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία των συνόρων της χώρας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και το Λιμενικό υπερέβη εαυτόν και σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές, επισήμανε ο κ.Μαρινάκης.

Σε ερώτηση «γιατί η Αλβανία δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που απέστειλαν βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» ο κ.Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα ευχαρίστησε τις χώρες που συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και υπήρχε και η Αλβανία μέσα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης για εργασιακό νομοσχέδιο

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε ότι δεν υπάρχει συζήτηση επέκτασης των προβλέψεων στο δημόσιο, και τόνισε ότι «προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, δίνει περισσότερες ελευθερίες ρυθμίζει δίκαια την αγορά και είναι τελικά προς όφελος των εργαζόμενων οι ρυθμίσεις». Ξεκαθάρισε τέλος, ότι δεν θα θιγεί κανένα από τα δικαιώματα των εργαζόμενων ως προς το οκτάωρο ανά μέσο όρο τη βδομάδα ή τις ώρες ξεκούρασης κλπ.

Σε ερώτηση για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, και για το εάν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει επέκταση επιδότησης στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την τιμή χονδρικής από λιανική, και το κράτος θα είναι παρόν, όσο αυξάνεται η λιανική τιμή και επιβαρύνει τους καταναλωτές, ενώ θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε επίσης και σε ερώτηση για τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Τουρκία, λέγοντας ότι «θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών στο Βίλνιους. Θα συζητηθούν επίσης θέματα διμερών σχέσεων και θέματα που αφορούν την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων καθώς και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την περιοχή. Θα συνεχιστεί ο διάλογος και θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στον ΟΗΕ καθώς και η επικείμενη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσέθεσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ελλάδα ενισχύεται γεωπολιτικά, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων καθώς και την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η σχέση μας με την Ινδία έχει γίνει στρατηγική.

Για το εάν αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς οι καμένες εκτάσεις ο κ.Μαρινάκης είπε ότι οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται αυτομάτως αναδασωτέες, προσθέτοντας ότι είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, και προσέθεσε ότι «θα ακούσουμε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού την Πέμπτη στη Βουλή».

Μαρινάκης: Δεν θα αντικασταθεί ο Χαρδαλιάς

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ.Χαρδαλιάς θα παραιτηθεί σήμερα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, και δεν θα υπάρξει αντικατάσταση με άλλο πρόσωπο, στο υπουργείο 'Αμυνας.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές του Έβρου και στις συλλήψεις που έχουν γίνει για πιθανούς εμπρησμούς, είπε ότι «το μέτωπο του Έβρου μας απασχολεί περισσότερο, αν και είναι σε ύφεση, και είναι ο ορισμός του mega fire».

«Αυτό που συνέβη στον Έβρο δεν έχει προηγούμενο» είπε και σημείωσε ότι έχουν μερίδιο οι κλιματολογικές συνθήκες, αλλά αναφέρθηκε και στις συλλήψεις εκ δόλου για κακουργηματικές πράξεις. «Όσοι κάνουν κάτι τέτοιο είναι κοινοί εγκληματίες και εφόσον αποδειχθεί θα αντιμετωπιστούν από τη δικαιοσύνη ως τέτοιοι» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι ίσως και να μην αντικατασταθεί ο φρέντι Μπελέρης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, ο κ.Μαρινάκης είπε ότι ο Μπελέρης είναι εκλεγμένος δήμαρχος και πρέπει να ορκιστεί.

«Αυτό που ζητάμε από την Αλβανία είναι να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες. Περιμένουμε πράξεις» είπε ο κ.Μαρινάκης.

Για τις κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο: «Συγκλόνισαν τον κόσμο του πολιτισμού, παραμένει το μεγάλο αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα»

Αναφορικά με την κλοπή εκθεμάτων από το Βρετανικό μουσείο είπε ότι η επιστροφή των γλυπτών είναι ένα πάγιο και διαρκές αίτημα όλου του ελληνισμού, προσθέτοντας ότι οι αποκαλύψεις για τις κλοπές συγκλόνισαν τον κόσμο του πολιτισμού.

«Παραμένει ένα μεγάλο αίτημα όλων των ελλήνων και της κυβέρνηση η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης για την αγορά καυσίμων μετά τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, ο κ.Μαρινάκης τόνισε ότι ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένο στην οικονομία και την άμεση έμμεση αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. «Μεγαλύτερη σημασία για εμάς έχει η μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Ο κύριος στόχος μας είναι αυτός» είπε ο κ. Μαρινάκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ