Τα κρεβάτια κουκέτες επιστρέφουν πιο όμορφα από ποτέ! - Άνεση & στυλ στο παιδικό δωμάτιο & όχι μόνο (φώτο)

Διάσημοι interior designers τα λατρεύουν και διαβάστε γιατί 

Ήταν τοπ τάση στη διακόσμηση τις δεκαετίες του 80 και του 90. Τα κρεβάτια κουκέτες επιστρέφουν θριαμβευτικά και είναι πιο όμορφα και μοντέρνα από ποτέ.

Είναι η ιδανική λύση για να εξοικονομήσετε χώρο στο παιδικό ή στο εφηβικό δωμάτιο.

 

 

 

 

Διασκεδαστικά και ρομαντικά με μοντέρνο design, θα ενθουσιάσουν παιδιά και έφηβους και ίσως μαμάδες και μπαμπάδες που νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια.

Στο εξωτερικό κατέχουν τοπ θέση στις προτιμήσεις των φοιτητών και τα συναντάμε στα φοιτητικά δωμάτια ή και σε διαμερίσματα στα οποία μένουν μαζί φίλοι.

 

 

 

 

Η ιστορική καταγωγή τους ένα κομμάτι τους, αυτού  προσελκύει τον Sean Scherer, έναν καλλιτέχνη και  interior designer, που αποκαλεί το κρεβάτι κουκέτα μια από τις "υπογραφές" του.

« Από τα μεσαιωνικά χρόνια ήταν η καλύτερη ιδέα  για ζεστασιά και εξοικονόμηση χώρου.

LAURE JOLIET -Ιnteriors

 

Οι Ολλανδοί  αποκαλούν τις κουκέτες κρεβάτι », λέει. «Τώρα τις βλέπεις παντού.

Είμαι  εντυπωσιαμσένος. " Έντυπωσιασμένος , αλλά όχι έκπληκτος γιατί προσδίδουν τη νοσταλγική άνεση που ζητούν αυτοί που τα προτιμούν.

 

 

Ο Scherer σχεδίασε μία κουκέτα για έναν πελάτη με «όξινο πράσινο» εσωτερικό. Μία άλλη είναι καλυμμένη με καθρέφτες για να αναπηδά το φως γύρω, καταστέλλοντας την κλειστοφοβία, αναφέρει το Elle Decor.

Η σχεδιάστρια Maria Speake, της εταιρείας Retrouvius,θεωρεί επίσης τα κρεβάτια κουκέτες  ως ένα από τα όπλα της- μια που δεν φεύγουν ποτέ πραγματικά από τη μόδα.

MAREA CLARK INTERIORS

 

Υπόθεση: Για τον εννιάχρονο γιο ενός πελάτη, εγκατέστησε ένα φανταστικό κρεβάτι με μπλε ξυρισμένες σανίδες, με κόκκινες και λευκές ριγέ κουρτίνες και ένα τοξωτό παράθυρο από βιτρό που εκπέμπει μια πυρακτωμένη λάμψη.

Απόδειξη ότι το κρεβάτι κουκέτα έχει διαχρονική αξία; Ο γιος του πελάτη, είναι τώρα 17 και «είναι ακόμα μέσα».

«Υπάρχει κάτι ωραίο στο να έχεις σταθερότητα με τουλάχιστον τρεις τοίχους γύρω σου», λέει ο σχεδιαστής Thomas Jayne, ιδρυτής του Jayne Design Studio.

«Νομίζω ότι πολλές φορές εγκαθίστανται επειδή η ιδέα ενός κρεβατιού κουκέτας είναι κάπως διασκεδαστική και ρομαντική».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ